Şekerbank

Muş'ta Suni Tohumlama Sözleşmesi İmzalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muş'ta Suni Tohumlama Sözleşmesi İmzalandı
Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde Suni Tohumlama bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Tofidass

Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantısı Salonunda düzenlenen toplantıya, İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ahmet Manap, Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Mehmet Salih Özmen'in yanı sıra, Merkez ve İlçelerde çalışan serbest Veteriner Hekimler katıldı.

Suni Tohumlama faaliyetleri 2010 yılında özelleştiğinden, serbest Veteriner Hekimler ile her yıl imzalanması gereken sözleşme, toplantı anında imzalandı. Her yıl imzalanan Suni Tohumlama protokolü gereği Suni Tohumlama faaliyetleri kontrol altında tutulmakta.

İl Müdürü Ergün Çolakoğlu'nun başkanlık ettiği toplantıda, 2015 yılı çalışmaları değerlendirildi, 2016 yılı tohumlama çalışmalarının çerçevesi çizildi ve sözleşme hükümleri gereği uygulayıcıların ellerindeki mevcut ve yeni aldıkları spermaları sisteme kaydettirmeleri, izin verilen ilçe dışında suni tohumlama yapmamaları, tohumlama yaptıklarında belgenin birinci nüshasını mutlaka yetiştiriciye vermeleri, tohumlama belgelerinin usulüne uygun doldurulması, tohumlama koçanlarının düzenli ve zamanında il ve ilçe müdürlüklerine teslim edilmesi gerektiği, kontrol ve denetimlerde suni tohumlama malzemelerini ibraz etmeleri ve 4 ayda bir spermaların canlılık muayenelerini yaptırmaları gerektiği anlatıldı.

Tohumlama ve Embriyo Transferi hakkında yönetmelik ve ilgili talimata göre hareket etmeleri gerektiğini belirten Çolakoğlu; " Suni tohumlama, gerek ilimiz ekonomisi açısından, gerekse ülkemiz ekonomisi açısından büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda ilimiz ekonomisi için önemli bir yer tutan, hayvancılığın geliştirilmesi, verim düzeyinin arttırılması ve hayvan ıslahı için suni tohumlamanın ve dolayısıyla uygulayıcıların önemli rollere sahip olduğunu düşünüyorum.

Toplantı karşılıklı görüş alışverişinde bulunularak, katılımcıların 2016 yılı suni tohumlama sözleşmelerinin imzalanması ile sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Andırında Budama Kursu AçıldıÖnceki Haber

Andırında Budama Kursu Açıldı

Gıda Güvenliği Çalışmaları Hız Kesmeden Devam EdiyorSonraki Haber

Gıda Güvenliği Çalışmaları Hız Kesmeden...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar