Şekerbank

Gıda Güvenliği Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gıda Güvenliği Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor
Tofidass

Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Ocak ayı içerisinde de, gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri denetimlerine yoğun şekilde devam edilmiştir.

Aydın'da toplam, 1.701 adet gıda üretim yeri, 13.065 adet gıda satış ve toplu tüketim yeri bulunmakta olup, Ocak ayında gıda üretim yerlerine 299 adet, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise 885 adet olmak üzere toplam; 1.184 adet denetim gerçekleştirilmiştir. 

Denetim İzleme Programı, şikayet, Yıllık Denetim Programı, zehirlenme vs.ye istinaden il genelinde toplam 18 adet numune alınmıştır.

Ocak ayı içerisinde; İl Genelinde Gıda üretim, Satış ve Toplu Tüketim yerlerinde yapılan denetimler ve  alınan numuneler sonucu  mevzuata uygun olmayan işletmelere 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Yem Kanunu gereği yasal işlem uygulanmıştır.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Ocak ayı içerisinde 266 adet Sağlık Sertifikası düzenlenerek; 2.117.780,83 kg kuru incir, 30 adet Sağlık Sertifikası düzenlenerek 332.702,57 kg muhtelif gıda maddesi olmak üzere toplam; 296 adet Sağlık Sertifikası düzenlenerek 2.450.483,40 kg gıda maddesi ihracatı gerçekleşmiştir.

ALO Gıda 174 hattına, Ocak ayı içerisinde, gıda satış yeri ile ilgili 25 adet, toplu tüketim yeri ile ilgili 13 adet, gıda üretim yeri ile ilgili 10 adet olmak üzere  toplam 48 adet şikâyet gelmiştir. Şikayetlerle ilgili olarak 40 adet işletmenin denetimi sonlandırılmış olup, denetimler sonucu 1 adet gıda satış işyerine idari para cezası kararı uygulanmıştır.

Yapılan denetim ve alınan numunelere ait bilgiler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığın GGBS (Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi)'ne kaydedilmektedir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Muş'ta Suni Tohumlama Sözleşmesi İmzalandıÖnceki Haber

Muş'ta Suni Tohumlama Sözleşmesi İmzalan...

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Küpeleme SözleşmesiSonraki Haber

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği i...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar