Şekerbank

MİLAS 2. ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİ BAŞLADI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MİLAS 2. ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİ BAŞLADI
Milas Kaymakamlığı, Milas Belediye Başkanlığı, Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Milas Sıtkı Koçman MYO, Milas Ziraat Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Milas İlçe Müdürlüğü ve TARİŞ Milas Zeytin-Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi başta olmak üzere çok sayıda kişi, kurum ve kuruluşun destek ve katkılarıyla Milas Zeytin Hasat Şenliği’nin ikincisi gerçekleştirildi…
Tofidass

Ege’nin en önemli zeytin ve zeytinyağı merkezleri arasında bulunan ama uzun yıllardır ‘hak ettiği yere bir türlü gelemeyen’ Milas’ta, ilki geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Milas Zeytin Hasat Şenliği’nin ikincisi bugün (21.11.2015) saat 10’da Şenlik Yürüyüşü ile başladı.

Milas ekonomisi için büyük önem taşıyan, sofralarımızın vazgeçilmez tadı zeytin ve zeytinyağını ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtmak için düzenlenen Milas Zeytin Hasat Şenliği’nin Milas Belediyesi Hizmet Binası önünden başlayan kortej yürüyüşü saat 10.30’da Atapark’ta sona erdi.

Atapark’taki etkinlik ise MİFAD Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterisi ile başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşımızın seslendirilmesinin ardından program açılış konuşmalarıyla devam etti.

Zeytin, emeğin, üretmenin, bolluğun, huzurun, barışın simgesi…

İlk olarak kürsüye gelen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, zeytinin Milas halkı için çalışmayı, emeği, üretmeyi, bolluğu, huzuru, barışı simgelediğini belirterek, “Bütün bu duyguları aynı anda yaşamanın hazzını ve huzurunu şuanda taşıyoruz. Bu organizasyonun arkasında çok güzel bir birliktelik var. Yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri Milas için en iyisini en güzelini yapmaya çalışıyor. Şenliğimizin bazı temel unsurları var. Bunlardan biri geçmiş tarihte bölgenin başkenti olan Milas’ın tanıtımını yapmak. Milas’ı yeniden bölgenin en önemli şehirleri arasında yer almasını sağlamalıyız. İkinci unsurumuz ise zeytin. Zeytin bu toprakların en değerli ürünleri arasında yer alıyor. Zeytin Milas’ın en önemli markalarından. Bu markanın tanıtımı için bu tür organizasyonlara ihtiyaç var” dedi.

400 bin aile geçimini sağlıyor…

Başkan Tokat’ın ardından kürsüye Gıda Tarım ve Hayvancılık Muğla İl Müdürü Nazif Ekici davet edildi.

Zeytinin öneminin, zeytinin değerinin, zeytinle ilgili bilgilerin ancak şenlik gibi etkinliklerle daha rahat dile getirilebildiğini ifade eden İl Müdürü Ekici, “Bu tür etkinlikler sayesinde zeytine olan ilgi daha da artacaktır. Bütün dünyaya zeytinin değerini anlatmaya çalışacağız. Dünya zeytin yetiştiriciliğine bakıldığında yaklaşık olarak

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Kabul Etti: Yemde GDO varÖnceki Haber

Bakan Kabul Etti: Yemde GDO var

Ege'de 403 kiloluk 'dev orkinos' balığı yakalandıSonraki Haber

Ege'de 403 kiloluk 'dev orkinos' balığı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar