Şekerbank

Kuzugöbeği Festivalinde Çiftçiler Sertifikalarını Aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kuzugöbeği Festivalinde Çiftçiler Sertifikalarını Aldı
Tofidass

Muğla İli Fethiye İlçe Müdürlüğü, Fethiye Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, Fethiye İşkur ve Fethiye Ziraat Odası Başkanlığı işbirliğince Fethiye Yeşil Üzümlü Mahallesi Orman İşletme Şefliği Lokalinde açılan 64 saatlik bitki hastalık ve zararlıları ile mücadele konulu eğitim açıldı. Kursta slayt gösterileri eşliğinde yörede yetiştiriciliği yapılan özellikle kiraz başta olmak üzere kiraz ve zeytin hastalık ve zararlıları ile mücadele, armut, şeftali gibi meyve ağaçlarında hastalık ve zararlıları ile mücadele, yine bölgede yetiştiriciliği yapılan sebze hastalık ve zararlıları ile mücadele konularında kursa katılanlara bilgi verildi. Kurs sırasında işbirliği yapılan kuruluşlardan Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü ve Müdür Yardımcıları da zaman zaman ziyaretleri ile çiftçileri yalnız bırakmadılar.

Eğitim sonucu belge almaya hak kazanan 19 kursiyere belgeleri Yeşil Üzümlü 8. Kuzu Göbeği  festivali açılışında verildi. Bu yıl 8. düzenlenen Yeşil Üzümlü Kuzu Göbeği Festivalinde hem festival ve hem de Turizm Haftası birlikte kutlandı.  Bu etkinlikler çerçevesinde Fethiye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü & Fethiye Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü & Fethiye İşkur & Fethiye Ziraat Odası Başkanlığı işbirliği ile açmış olduğu Bitki hastalık ve zararlıları ile mücadele kursu sonunda belgesini almaya hak kazanan 19 kursiyere törenle kurs bitirme belgeleri de verildi.

Belge törenine Kaymakam Ekrem ÇALIK, Belediye Başkanı Behçet SAATÇİ, Garnizon Komutanı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden Öğretim Üyeleri, Fethiye Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, İlçe Müdürü Şaban SARIKAYA, Ziraat Odası Başkanı Kenan KARAYİĞİT, Mahalle Muhtarları, bazı resmi kurum müdürleri ve temsilcileri, basın mensupları ve yöre halkı katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2016 Bakliyat Yılın Çalışmalarına BaşlandıÖnceki Haber

2016 Bakliyat Yılın Çalışmalarına Başlan...

Fındık Kozalak Akarında Kimyasal MücadeleSonraki Haber

Fındık Kozalak Akarında Kimyasal Mücadel...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar