Şekerbank

Kuzu zam şampiyonu oldu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Zam şampiyonu kuzupaylaşan: Sozcu
Kıymanın kilo tavan fiyatının 32 lira olacağı açıklamasının ardından kasaplara giden vatandaşlar dana kıymanın değil, sığır etinin 32 lira olacağını öğrendi. Başka ne alabilirim diye kasap reyonuna bakan vatandaş zam şampiyonu kuzu ile tanıştı. Bir ayda yaklaşık 10 lira zam gören Kuzunun kilosu 70 liraya dayandı. Peki memlekette kuzu mu kalmadı da fiyatlar bu kadar yükseldi?
Tofidass

Kuzu gerdan kilo fiyatı 40 TL, kuzu kol 44 TL, kuzu but 46 TL, kemiksiz kuzu eti ise 70 TL… Kasap reyonlarındaki fiyatlar ortalama böyle. Nedenini sorduğumuzda aldığımız cevap “memlekette kuzu kalmadı” oldu. Hal böyle olunca da kuzu etinin kilogramı son 1 ayda ortalama 10 lira arttı.

“MEMLEKETTE KUZU KALMADI”

Röportaj yaptığımız kasap, memlekette kuzu kalmadığını belirtiyor. Var olan kuzunun da kendilerine çok pahalıya geldiğini, dolayısıyla bu yokluğun tezgaha yansıdığını belirtiyor. Peki memlekette gerçekten kuzu kalmadı mı? Bu sorunun yanıtını Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ’dan aldık.

“KUZU ANNESİNİN YANINDAN AYRILMADI”

Telefonla ulaştığımız Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, kuzu kıtlığının sebebini birkaç madde ile sıraladı. Yalçındağ ana sebebin ise kış ayının uzun sürmesini ve kuzunun annesinin yanından henüz ayrılmamasının olduğunu söyledi.

“FİYATLARI YÜKSELTMEYE ÇALIŞANLAR VAR”

Yalçındağ sayısal anlamda kuzu besiciliğinin düşmesini de sebeplerden biri olarak sıraladı. Esas problemin büyükbaş hayvan fiyatının artması olduğunu da belirten Yalçındağ “ramazan öncesi et fiyatını yükseltmeye çalışanlar var ve bu noktada bakanlık yerinde müdahale yaptı” dedi.

“KUZU KREDİ KARTIDIR”

Yalçındağ açıklamasına şöyle devam etti. “Marketler reyonlarında et sergilemeye başlayınca küçükbaş sayısı da azaldı. Besiciler elindeki koyunları kestirdi. Et üretimi, et tüketimini karşılayamıyor. Nedeni ise büyük çapta büyükbaş hayvan tüketiliyor. Süt ürünlerinin de çoğalması buna bir etken. Avrupa’da da et açığı var ama avrupa et eksiğini domuz eti ile karşılıyor. Bizim küçükbaş hayvan besiciliğini desteklememiz lazım. Kuzu çiftçinin kredi kartıdır. Gider iki kuzu satar çarşı pazar ihtiyacını karşılar.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadın Üretici Pazarı’nda Kazandı Dev Mantar Tesisi AçtıÖnceki Haber

Kadın Üretici Pazarı’nda Kazandı Dev Man...

Çiftçi ödemelerinde yeni dönemSonraki Haber

Çiftçi ödemelerinde yeni dönem

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar