Şekerbank

Kadın Üretici Pazarı’nda Kazandı Dev Mantar Tesisi Açtı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın Üretici Pazarı’nda Kazandı Dev Mantar Tesisi Açtı
Tofidass

Kadın Üretici Pazarı’nda kazandığı gelirle Kale Mahallesi sakinlerinden Neslihan Gül, evinin bodrumunda İstiridye Mantarı üretti. Ürettiği mantarları Merkez Kadın Üretici Pazarı’nda değerlendiren Gül’ü ziyaret eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, kadın girişimcilerin artması için desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, evinin bodrumunda kurduğu tesisle İstiridye Mantarı üreten Neslihan Gül’ü ziyaret etti. Ürettiği İstiridye Mantarını Kadın Üretici Pazarı’nda değerlendirecek olan Gül, Başkan Tarhan’a tesisin kurulması sırasında yaşadıklarını anlattı. Kadın girişimcilerin desteklenmesi gerektiğini savunan Gül, “Benim 8-10 yıllık hayalimdi. Ama ne işimi ikna edebiliyordum ne de ekonomik olarak cesaret edebiliyorum. Başkanımız Neşet Tarhan’ın kadınlara verdiği değerin sonucunda açtığı Kadın Üretici Pazarı sayesinde bu işe cesaret ettim. Mersin’de ki en büyük İstiridye Mantarı tesisini Başkanımızdan aldığım güvenin sonrasında açtım. Satacak bir yerimin olduğunu görerek tesisi 4 ay önce açtım. Eşim ve 2 oğlumla birlikte neredeyse 24 saat diyebileceğim bir tempoda çalışıyoruz. Üretimin büyüklüğünü gördükten sonra her şeyi unutuyorsunuz. Para kazanmaktan çok ürettiğiniz ürünü görmek insanı, inanılmaz mutlu ediyor” dedi.

HEDEFLERİNİ BÜYÜLTMELERİNİ İSTİYORUZ

Üreticinin emeğinin karşılığını almasını ve daha da önemlisi kadınların kendi ekonomik özgürlüğünü kazanmasını esas alan bir anlayış belirlediklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, “Kadınlarımızın böylesi başarılı işler çıkarması onları mutlu ettiği kadar bizi de motive ediyor. Biz istiyoruz ki kadınlar daha çok şey talep etsinler ve bulundukları yerle yetinmesinler. ‘Kadın Üretici Pazarı’nda nasıl olsa kazanıyoruz bu bize yeter’ demesinler. Her platformda üstüne basa basa gerekirse kooperatifleşerek, hedeflerini büyütmelerini istiyoruz. Neslihan Gül’e bu özgüven ve girişimci kişiliği nedeniyle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fındık Üreticilerine 277 Milyon Liralık DestekÖnceki Haber

Fındık Üreticilerine 277 Milyon Liralık...

Kuzu zam şampiyonu oldu!Sonraki Haber

Kuzu zam şampiyonu oldu!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar