Şekerbank

Kuruçay’da Çilek Fidesi Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kuruçay’da Çilek Fidesi Dağıtıldı
İl Özel İdaresi kaynaklı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kuruçay Beldesi’nde 21 çiftçiye çilek fidesi dağıtıldı.
Tofidass

İl Özel İdaresi kaynaklı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kuruçay Beldesi’nde 21 çiftçiye çilek fidesi dağıtıldı. 42 dekar alanda dikilecek 170 bin çilek fidesi törenle sahiplerine teslim edildi. Kuruçay Belediye Başkanı Erhan Demiray’ın misafirliğinde gerçekleştirilen törene Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Kütahya Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Tavşanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Özkan Parlak, AK Parti İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, AK Parti İlçe Başkanı Bilal Kıyak, daire amirleri, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Yapılan konuşmalarda Kütahya tarımının güçlendirilmesi için yapılan yatırımlar ve hedeflenen üretim kapasiteleri değerlendirildi. Daha sonra törene katılan protokol üyeleri çiftçilerin fidelerini teslim etti. Kuruçay Belediye Başkanı Erhan Demiray’ın 12 dönümlük tarlasına geçen idareciler, burada çilek fidesi dikerek töreni tamamladı.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, etkinlik sonrası yaptığı değerlendirmede yapılan desteklemelerin kalkınmada önemli bir etki yarattığının altını çizerek, ileride Kuruçay Beldesi’ni çilekle anılan bir yerleşim alanı olarak görebileceklerini kaydetti. Başkan Güler “Bugün toplam 21 çilek üreticisine 170 bin fide dağıttık. Özel İdare kaynaklarıyla yapılan bu hibenin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu sayede Kuruçay Beldemizde çilek fidesi ekilen arazi miktarı 70 dekara çıkartılacak. Aldığımız bilgilere göre satış sıkıntısı olmayan ürünümüz çiftçimize dekar başına 22 bin 500 TL kazandırdı. Bu rakam çok önemli. Hedef ise bölgede 7 veren çilek üretimi yapılan araziyi ilk etapta 170 dekara çıkartmaktır. Böylece sadece Kuruçay için değil çevre köylerimizin de kalkınmasına olanak sağlayacağız. Daha sonra seracılık ve üretim üssü haline gelmek hedefimiz olacaktır. Bugün dağıttığımız fidelerimiz çiftçilerimize bol kazanç olarak geri dönsün. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım Bakanlığı açıkladı: Destek miktarı belli olduÖnceki Haber

Tarım Bakanlığı açıkladı: Destek miktarı...

Tarsus Belediyesi Uluslararası Tarım Çalıştayı Yoğun Katılımla GerçekleştiSonraki Haber

Tarsus Belediyesi Uluslararası Tarım Çal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar