Şekerbank

Koyun ve Koç Dağıtım Töreni Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Koyun ve Koç Dağıtım Töreni Yapıldı
Orhaneli İlçesi Ortaköy de Koyun ve Koç Dağıtım Töreni Yapıldı.
Tofidass

Koyunculuğu Geliştirme ve Geri Dönüşüm Projesi Kapsamında 20 Çiftçiye, 20 koyun 1 koç dağıtımı ve sözleşme imza töreni Orhaneli İlçesi Orta Köy de gerçekleştirildi.

Törene Orhaneli Kaymakamı Abdül Halim Can, Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Orhaneli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergin Alkan ve çok sayıda yetiştirici katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Orhaneli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergin Alkan proje hakkında bilgiler verdi, Alkan "Projenin amacı çiftçilerimize kendilerine yetebilecek büyüklükte koyunculuk işletmesi oluşturup geçimlerinin temininde yardımcı olmaktır. Projede üç  yıl sonra 10 koyun 1 koç geri ödemesi olacak 4. Yılda ise alan 10 koyun verilecektir. Beşinci yılın sonunda çiftçilerimiz herhangi bir aksilik yaşamadıklarında ellerinde 70-80 arası damızlık koyun sürüsünün oluşacaktır. Proje 2006 yılında 10 Koyun 1 Koç olarak başlamış, 2011 yılında revize edilerek 20 koyun 1 koç olarak devam etmiştir. 2015 yılında 20 çiftçimize 400 koyun ve 20 koç dağıtılmıştır. İlçemizde projeden bu güne kadar belirli kriterlere uygun 85 üretici faydalanmıştır." dedi.

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik konuşmasında, "Orhaneli gibi İlimizin güneyindeki dağ ilçelerinde yürütülen hayvancılık projelerine çok önem vermekteyiz. Bu gün burada dağıtımını ve sözleşmesini çiftçilerimizle imzaladığımız projenin üreticilerimize ve bölge hayvancığına önemli katkılar sağlamasını diliyorum. Başarılı projeler gerçekleştiren Orhaneli İlçe Müdürüme ve Teknik Elemanlara teşekkür eder başarılı çalışmalarının devamını dilerim" dedi.

Tören, üreticilerin sözleşme imzalaması ve koyun- koç dağıtımının ardından sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gıda Güvenliği Çalışmaları Devam EdiyorÖnceki Haber

Gıda Güvenliği Çalışmaları Devam Ediyor

Buzağı Desteklemesi Hak Edişleri OnaylandıSonraki Haber

Buzağı Desteklemesi Hak Edişleri Onaylan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar