Şekerbank

Gıda Güvenliği Çalışmaları Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gıda Güvenliği Çalışmaları Devam Ediyor
Gıda Güvenliği Çalışmaları Devam Ediyor
Tofidass

Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Ağustos ayı içerisinde de, gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri denetimlerine yoğun şekilde devam edilmiştir.

Aydın'da toplam, 1.674 adet gıda üretim yeri, 13.933 adet gıda satış ve toplu tüketim yeri bulunmakta olup, Ağustos ayında gıda üretim yerlerine 199 adet, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise 1.414 adet olmak üzere toplam; 1.613 adet denetim gerçekleştirilmiştir.

Denetim İzleme Programı, şikayet, Yıllık Denetim Programı, zehirlenme vs.ye istinaden il genelinde toplam 29 adet numune alınmıştır.

Ağustos ayı içerisinde; İl Genelinde Gıda üretim, Satış ve Toplu Tüketim yerlerinde yapılan denetimler ve  alınan numuneler sonucu  mevzuata uygun olmayan işletmelere 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Yem Kanunu gereği yasal işlem uygulanmıştır.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Ağustos ayı içerisinde 70 adet Sağlık Sertifikası düzenlenerek; 647.185,40 kg kuru incir, 55 adet Sağlık Sertifikası düzenlenerek 318.064,22 kg muhtelif gıda maddesi olmak üzere toplam; 965.249,62 kg gıda maddesi ihracatı gerçekleşmiştir.

ALO Gıda 174 hattına, Ağustos ayı içerisinde, gıda satış yeri ile ilgili 51 adet, toplu tüketim yeri ile ilgili 41 adet, gıda üretim yeri ile ilgili 16 adet olmak üzere  toplam 108 adet şikâyet gelmiştir. Şikayetlerle ilgili olarak 89 adet işletmenin denetimi sonlandırılmış olup, denetimler sonucu 1 adet Gıda Üretim yerine 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Yem Kanunu gereği yasal işlem uygulanmıştır.

Yapılan denetim ve alınan numunelere ait bilgiler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığın GGBS (Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi)'ne kaydedilmektedir.

Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, tüketicilerin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları konusunda denetim ve kontrol faaliyetleri, 110 kişilik Gıda Kontrolör ekibi tarafından 24 saat kesintisiz bir şekilde devam etmektedir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
7. Geleneksel Sazan Balığı Yakalama Yarışması YapıldıÖnceki Haber

7. Geleneksel Sazan Balığı Yakalama Yarı...

Koyun ve Koç Dağıtım Töreni YapıldıSonraki Haber

Koyun ve Koç Dağıtım Töreni Yapıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar