Şekerbank

Kılıçdaroğlu: Köylüye Gelince Aslan Yandaşa Gelince Kuzu Gibi Oluyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kılıçdaroğlu: Köylüye Gelince Aslan Yandaşa Gelince Kuzu Gibi Oluyorlar
Tofidass

CHP Lideri Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, konuşmasında 14 şeker fabrikasının satışına sert çıktı.

Vatandaş borç batağında. Vatandaşın ödediği faizler 620 milyarı aştı. Bu hükümet faiz lobilerinin hükümetidir, tefecilerin hükümetidir. Türk Telekom bizim göz bebeğimizdi. Özelleştirildi. Alan firma 60 bin çalışanı 30 bine düşürdü. Şimdi devlete borcu var parayı ödemem diyor. Çiftçi emekli borcunun ödemediği zaman faiziyle alınır. Şimdi bu şirket parayı size ödemiyor. ödemeyince devlet borçlanmak zorunda kalıyor. Mardin’de 70’e yakın köyün elektriği kesildi. köylüye gelince aslan yandaşa gelince kuzu gibi oluyorlar.

FABRİKALARI SATA SATA BİTİREMEDİLER

Cumhuriyetin bütün kazanımlarını halkın vergileri ile kurulan fabrikaları sata sata bitiremediler. Biz niye karşı çıkıyoruz?
Tarihimize sahip çıkmak için. Türkiye, şeker ithal eden bir ülkeden bugün şeker ihraç eden bir ülkeye gelmiştir. Her fabrika cumhuriyetin kalesidir. Sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bugün şeker sektörü yaklaşık 3 milyar dolarlık bir katma değer yaratıyor.  Nişasta bazlı şeker obeziteye yol açar. Batsın sizin milliliğiniz, yerliliğiniz.

“BU YOLU NASIL AÇTILAR?”

Önce Cargill’in kurulmasına imkan sağladılar, bütün hukuksal zemini zorlayarak. Sonra şeker kurumu tümüyle kapatıldı.  Fabrikaların gerçek sahibi halk ama Man Adası’nda vergi ödememek için şirket kuranlar sahibi değil. Şeker fabrikalarını her ortamda destekleyeceğiz. Satılmaması için de elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Buradan şeker fabrikalarında çalışan işçilere de seslenmek isterim. Sizin hakkınızı hukukunuzu savunan biziz. Sizin güzel bir sloganınız var. Susma sustukça sıra sana gelecek. Şimdi sıra şeker fabrikalarına geldi. Biz sonuna kadar sizi destekleyeceğiz. O fabrikalar kolay kurulmadı. Biz şeker fabrikalarında çalışan işçilere kadro diye mücadele ederken onlar yok etmek istiyorlar. Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şap hastalığı nedeniyle 87 hayvan telef olduÖnceki Haber

Şap hastalığı nedeniyle 87 hayvan telef...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, Cezayir İle Tarım Alanında Her Türlü İş Birliğine AçıktırSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, Cezayir...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar