Şekerbank

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, Cezayir İle Tarım Alanında Her Türlü İş Birliğine Açıktır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, Cezayir İle Tarım Alanında Her Türlü İş Birliğine Açıktır
Tofidass

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Başbakanı Ahmed Ouyahia ile katıldığı Sheraton Otel'de düzenlenen "Türkiye-Cezayir İş Forumu"nda konuştu.

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika başta olmak üzere, kendisine ve heyetine gösterilen samimi misafirperverlik için tüm Cezayirlilere teşekkür etti.

Türk şirketlerinin, Cezayir'de en çok istihdam sağlayan yabancı şirketlerin başında geldiğine vurgu yapan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ülkemiz mahreçli şirketlerce yapılan yatırımların ve Türk müteahhitlik firmalarınca tamamlanan projelerin Cezayirli kardeşlerimizin refahına katkıda bulunduğunu görmek bizi de mutlu ediyor. İnşallah yatırımlar konusunda çok daha iyi bir noktaya gelerek bu katkıyı artıracağız. Cezayir'in ekonomisini çeşitlendirmesi bakımından öncelik verdiği tarım, gıda, turizm ve enerji alanlarında iş adamlarımız için önemli yatırım imkanları görülüyor. Her şeyden önce Cezayir tabii ki devasa bir yüzölçümüne sahip. Öyleyse burada çok önemli tarım, tarım endüstrisi, bu alanlarda yatırımları yapmak mümkün. Bu başlıklar aynı zamanda Türk özel sektörünün de güçlü olduğu alanlardır. Burada bulunanlar başta olmak üzere iş dünyamızın tüm temsilcilerini Cezayir'deki bu imkanları değerlendirmeye davet ediyorum."

Türkiye ile Cezayir arasında 7 anlaşma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yatırımların iki taraf için de yarar sağlayacak ve istihdam oluşturacak ortaklıklar vasıtasıyla yapılmasından memnuniyet duyacaklarını ifade ederek, dün ilgili bakanların, tarım alanında iş birliğini geliştirmek, turizm alanında ileriye dönük programlar hazırlamak amacıyla anlaşmalar imzaladığını hatırlattı.

Türkiye ile Cezayir arasında dün akşam 7 anlaşma imzalandığını aktaran Erdoğan, "Ülkelerimiz arasındaki işbirliği anlaşmalarını siz değerli iş adamlarımızın faaliyet alanlarının çeşitlendirilebilmesi ve teşviki bakımından önemli görüyoruz. Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı'nın da kısa sürede yapılmasına büyük önem veriyoruz. Bu toplantılarda teknik seviyede pek çok konuda neticeye varılacağı için gelecekteki adımlarımızı daha hızlı atabileceğiz. Cezayir'in enerji fiyatlarında yaşanan düşüşten olumsuz etkilendiğinin biz de farkındayız. Bu eksikliği başka alanlardaki ekonomik ilişkilerimizi güçlendirerek telafi edip daha ilerisine geçmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Tüm zorluklara rağmen karşılıklı ticareti artırmaya yönelik girişimlerin sürdürülmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, şu görüşlerini paylaştı:

"Geçen hafta ülkemizde tarım alanında önemli teşvikleri açıkladık. Türkiye, Cezayir ile tarım alanında her türlü iş birliğine açıktır. Gıda, tekstil ve demir-çelik ihracatı konusunda Cezayir önemli bir potansiyele sahip. Yatırımların Korunması ve Karşılıklı Teşviki Anlaşması müzakerelerinin bir an önce tamamlanarak, imzaların atılmasıyla tüm bu alanlarda daha hızlı ve daha somut adımlar atma imkanına kavuşacağız. Her şeyden önce iş adamlarımızın Cezayir'deki çalışmaları ne kadar kolaylaşırsa yapılan yatırımlar ve karşılıklı ticaretimiz de o derece artacaktır. Özellikle enerji alanındaki iş birliğimizi süratle ilerletmemizin gereğine inanıyorum. Bunun için ortak projeler geliştirmeliyiz. Enerji alanında yatırım yapacak iş adamlarımıza, iki ülke hükümetleri olarak gerekli desteği vermekte biz kararlıyız." 

İki Ülke Hükümetleri Arasında Tarım Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı'na, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Cezayir Tarım, Kırsal Kalkınma ve Balıkçılık Bakanı Aldelkader Bouazgui imza koydu. 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kılıçdaroğlu: Köylüye Gelince Aslan Yandaşa Gelince Kuzu Gibi OluyorlarÖnceki Haber

Kılıçdaroğlu: Köylüye Gelince Aslan Yand...

Tarım Sektörüne Yönelik Teşviklerin Tanıtım Toplantısı YapıldıSonraki Haber

Tarım Sektörüne Yönelik Teşviklerin Tanı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar