Şekerbank

Karlar İçindeki Saklı Güç 'Güneş Enerjisi'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karlar İçindeki Saklı Güç 'Güneş Enerjisi'
Tofidass

Erzurum denince akla hemen kar ve soğuk gelmektedir. Ancak Erzurum ilinde  güneş enerjisinin de büyük bir potansiyel olduğu bir gerçektir.  Erzurum'da yılda metrekareye ortalama 1500 kwh güneş ışını düşmektedir. Bu potansiyel dünyada güneş enerjisi kullanımında lider olan Almanya'nın potansiyelinin neredeyse bir buçuk katıdır.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı kapsamında yürütülen Ekonomik Yatırımlar bünyesinde güneş enerjisi  sistemleri yüzde 50 hibeli desteklenmektedir.

Erzurum ilinde yatırım yapan tüm girişimcilere destek olmak ve var ise sorunlarına hızlı çözüm üretebilmek adına Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü idarecilerince dönemsel işletme ziyaretleri yapılmaktadır. Aralık ayında da Pado Dondurma Unlu Mamülleri Ltd. Şti ce uygulanan 1.380.000 TL proje tutarlı ve yüzde 50'si Bakanlıkca desteklenen güneş enerjisi sistemi yatırımı İl Müdürü Osman AKAR, İl Müdür Yardımcıları Özcan YILDIRIM, Ferhat HAN ve İlgili teknik personelce yerinde incelendi. Firma yetkilileri ile bir araya gelen heyet karşılıklı beklentilerini ve ileriye yönelik projelerini aktardılar.

Konu ile ilgili değerlendirme yapan il Müdürü Osman AKAR "Kaynakların kıt olduğu bir dünyada artan nüfus ve sanayileşme ile beraber enerjiye olan ihtiyaç  her geçen gün daha fazla olmaktadır. Dolayısı ile günümüzde enerjinin ekonomi üzerindeki etkin rolü daha da iyi anlaşılmaktadır.  Ancak üretilen enerjinin maliyeti kadar  doğaya ve çevreye olan etkisi de artık tartışılır olmuştur.  Bu kapsamda yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olarak son yıllarda güneş enerjisi önemi daha da iyi kavranmaktadır. Ülkemizin en önemli zenginliklerinden birisi güneş enerjisidir.

Ülke genelinde güneş enerjisi kullanımının her alanda arttırılması artık bir devlet politikası olarak belirlenmiş olup bu amaçla yatırımlara fon sağlayan birçok kurum ve kuruluş tarafından destek kapsamına alınmıştır.

Bizler de Erzurum'da tarım sektörüne katkı sunabilmek adına her zaman yatırımcılarımızın yanındayız." dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Canan Karatay'a zeytin tepkisiÖnceki Haber

Canan Karatay'a zeytin tepkisi

Kar, balık fiyatlarını artırdıSonraki Haber

Kar, balık fiyatlarını artırdı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar