Şekerbank

Kahraman: Üreticilerimiz Sertifikalı Tohum Kullanarak Destekten Yararlanmalıdır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kahraman: Üreticilerimiz Sertifikalı Tohum Kullanarak Destekten Yararlanmalıdır
Tofidass

Uşak Merkeze bağlı Yoncalı Köyünde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan KAHRAMAN, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ayhan ÇANLI, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Murat ERDEM ve çiftçilerin katılımlarıyla bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İl Müdürü Erkan KAHRAMAN üreticilerle yağılan toplantıda yaptığı açıklamada; İlimiz iklim koşularına adapte olmuş, hastalıklara daha fazla dirençli ekilebilecek nohut çeşitlerinden Leblebilik için Hisar, Yemeklik için ise Sarı98, Akça, Azkan olduğunu ifade etti. Azkan çeşidinin soğuğa toleranslı olduğunu ve Ocak ayında erken ekim yapılması, tohum yatağının iyi hazırlanması gerektiği, ekim derinliğinin 5-8 cm olması, dekara 5 kg üre veya DAP gübresi atılması ve yabancı ot ilacının muhakkak kullanılması gerektiğini söyledi. Dekara 12-14 kğ tohum atarsanız 14 TL Sertifikalı tohum desteği alırsınız dedi.

İlimizde ekilmesini tavsiye ettiğimiz Arpa Çeşitlerinin Arcanda, Seymen, Aydan Hanım, Tarım92; Buğdayda Çeşit1252, Kızıltan, Altay 2000, Sönmez 2001, Esperya, Bezostaya ve Mirzabey olduğu ayrıca Buğday ve arpada dekara 8,5 tl sertifikalı tohum desteği verildiği söylendi. Buğday, Arpa ve Tritikale'de gübrelemeye dikkat edilmesi gerektiği ekimle birlikte tabana 15 ila 18 kg. arasında DAP gübresi, daha sonra ise Ocak ayı ortasında 8 ila 10 kg Üre gübresi verilmesi ve Mart ayı sonunda ise 8 ila 10 kg. Amonyum Sülfat gübresi ile desteklenmesi gerektiği söylendi. Amonyum Sülfat içindeki Kükürt bileşiklerinin toprağı ıslah edeceği anlatıldı.

Arazide ekim planlaması yapılırken aynı bölgeye aynı buğday ve arpa çeşitlerinin ekilmesi gerektiği, farklı çeşitlerin ekilmesi durumunda çeşitlerin karışacağı söylendi.

Üreticiler ziyaretten ve yapılan bilgilendirme toplantısından duymuş oldukları memnuniyetlerini dile getirerek Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan KAHRAMAN ve ekibine teşekkür ettiler. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HAKİM'den Bakan Fakıbaba'ya "EVLAT" Tepkisi: "Nasıl Kesildiklerinden Haberdar Mı?"Önceki Haber

HAKİM'den Bakan Fakıbaba'ya "EVLAT" Tepk...

Tarım Öğretiminin 172. Yılı KutlandıSonraki Haber

Tarım Öğretiminin 172. Yılı Kutlandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar