Şekerbank

HAKİM'den Bakan Fakıbaba'ya "EVLAT" Tepkisi: "Nasıl Kesildiklerinden Haberdar Mı?"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HAKİM'den Bakan Fakıbaba'ya "EVLAT" Tepkisi: "Nasıl Kesildiklerinden Haberdar Mı?"
Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM), Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın basına yansıyan “Buzağıları kendi evlatlarım gibi görüyorum” sözlerini eleştirerek, “ucuz et” politikasının hayvan hakları ihlallerini arttırdığını belirtti. HAKİM Koordinatörü Burak Özgüner “Bakan Fakıbaba, Türkiye'deki mezbaha görüntülerinden, hayvanlara uygulanan işkenceden hiç mi rahatsızlık duymuyor?” diye sordu.
Tofidass

Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM), Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın “Buzağıları kendi evlatlarım gibi görüyorum, onlara bakmak lazım” açıklamasına tepki göstererek yurtdışından Türkiye'ye taşınan canlı hayvanların ve mezbahaların durumuna dikkat çeken bir açıklama yaptı.

HAKİM'den yapılan açıklamada, “Söz konusu açıklama ile Fakıbaba'nın evlat, sevgi, bakım anlayışını sorgulama gereği duyuyoruz. Kendisi 'evlatlarının' nasıl kesildiğinden haberdar mı acaba? Türkiye'deki mezbahaların durumundan, 'ucuz et' politikası nedeniyle Türkiye'ye taşınan onbinlerce hayvanın çektiği işkenceden haberdar mı?” denildi. 

Tek seferde sadece Brezilya'dan 27.000 dana getirildi

Yapılan açıklamada, HAKİM Koordinatörü Veteriner Teknikeri Burak Özgüner,“Bu nasıl bir anlayıştır ki hisleri olan bu hayvanlar hem 'evlat' diye tanımlanıyor hem de bu hayvanların sistematik işkenceye maruz bırakılmasında bir sakınca görülmüyor? Geçtiğimiz Aralık ayı sonunda, tek seferde, sadece Brezilya'dan 27.000 dana Mersin Limanı'na getirildi. Bu hayvanlar, korkunç eziyetlerle, kırılan kemikleri ile günler boyunca seyahate zorlanarak, aç-susuz bırakılarak ülkemize taşınıyor. Bu hafta ise sosyal medyada, Türkiye'deki mezbahaların durumuna ilişkin yine korkunç videolar paylaşıldı. Sayın Bakan, herhalde Hz. İbrahim'in hikayesinden etkilenerek bu açıklamayı yaptı ancak o devir çok eskide kaldı. Hiçbir gerekçe, hayvanlara reva görülen bu zulmü haklı çıkaramaz. Bakan Fakıbaba, bu görüntülerden, hayvanlara uygulanan bu zulümden hiç mi rahatsızlık duymuyor?” ifadelerini kullandı.

“Sokaktaki kedi, köpek ile ineğin, koyunun hiçbir farkı yok”

Sokaktaki kedi, köpekle ineğin, koyunun hiçbir farkı olmadığını ifade eden Özgüner, “Türkiye, sokak hayvanlarına uygulanan bir işkence olayında nasıl ayağa kalkıyorsa mezbahadaki, canlı hayvan taşımacılığındaki zulme de sessiz kalmamalı. Sokaktaki kedi, köpek ile ineğin, koyunun hiçbir farkı yok. Vicdanı olan herkesi kendisini sorgulamaya, vazgeçilemeyen et sevdasının ne gibi acılara yol açtığı üzerine düşünmeye, mezbahalardaki, hayvan nakillerindeki zulme karşı tepki vermeye çağırıyorum” açıklamasında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kayseri Şeker’den TBMM Tarım Komisyonu Başkanına ZiyaretÖnceki Haber

Kayseri Şeker’den TBMM Tarım Komisyonu B...

Kahraman: Üreticilerimiz Sertifikalı Tohum Kullanarak Destekten YararlanmalıdırSonraki Haber

Kahraman: Üreticilerimiz Sertifikalı Toh...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar