Şekerbank

Jeotermal Sera Projesinde Üniversite-Özel Sektör İş Birliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Jeotermal Sera Projesinde Üniversite-Özel Sektör İş Birliği
Tofidass

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Üniversitesinin Bölgesel Kalkınma ve İhtisaslaşma Projesi olan pilot üniversite projelerinin hayata geçirilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Pilot üniversite projelerinden biri olan Jeotermal Sera Projesinin yürütülmesi için Üniversite Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya özel sektör girişimcileri ile bir araya gelerek yatırımların başlamasına öncülük ediyor. Prof. Dr. Vatan Karakaya ile Alkar İnşaat İTH. İHR. ve TİC. LTD. ŞTİ Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Eygün arasında Jeotermal Sera Projesi protokolü imzalandı.

Üniversite Senato Salonunda gerçekleşen protokol törenine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri, pilot üniversite projelerinden sorumlu öğretim elemanları ile Alkar İnşaat İTH. İHR. ve TİC. LTD. ŞTİ heyeti katıldı.

İmzalanacak protokol kapsamında üniversite, Alkar İnşaat İTH. İHR. ve TİC. LTD. ŞTİ’ne işçi ve eğitim desteği, stajyer öğrenci desteği, analiz desteği, ürün pazarlama desteği, bürokrasi desteği ile tasarım ve dizayn desteği verecek.

Rektör Karakaya: “Yatırımcılarımıza Bilgi Yönümüzle Destek Vereceğiz” 

Protokol töreninde bir konuşma yapan Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, imzalanan protokol ile sera projesinin hayata geçeceğini ve bölgeye yatırımların artacağını söyledi. Protokolün katkısının üniversite ile yatırımcının el ele vererek bir iş yapabildiğinin göstergesi olacağını ifade eden Rektör Karakaya, bozkır olarak ifade edilen bölgeye üretim kapısı açmanın ve istihdam sağlamanın hedefleri arasında yer aldığını söyledi. Pilot üniversite projesine başladıkları günden beri amaçlarının bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak olduğunu anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti.  “Yatırımcımız bürokratik süreçlerin bir kısmını halletti. Biz artık bu protokolle birlikte yatırımcı şirketi pilot üniversite projemizin bir parçası kabul ediyoruz. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak bizler yatırımcımıza bilgi yönüyle destek vereceğiz. Yatırımcılarımızla iş birliğimizi devam ettirecek çalışmalar yaparak ilimizde ve bölgemizde yeni iş alanlarının açılmasını sağlayacağız."

Pilot üniversite projelerinin ülkenin yükseköğretimine yeni anlayış getirdiğini vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Bizim de hedefimiz yeni ufuklar açarak Türkiye yükseköğretimine katkı sağlamaktır.” dedi.

Pilot üniversite projelerine destek veren yatırımcıların üniversitenin bilgi gücünü yanlarında hissedeceklerini söyleyen Rektör Karakaya, protokolün ülkeye, bölgeye ve Kırşehir'e hayırlı olmasını temenni etti.

Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın konuşmasının ardından bir söz alan Alkar İnşaat İTH. İHR. ve TİC. LTD. ŞTİ Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Eygün, üniversitenin verdiği güven ve psikolojik desteğin kendileri için önemli olduğunu söyleyerek Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile protokol imzaladıkları için mutlu olduklarını ifade etti.  

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya ile Alkar İnşaat İTH. İHR. ve TİC. LTD. ŞTİ Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Eygün arasında Jeotermal Sera Projesi Protokolü imzalandı. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Son dakika: Küçükbaş kurbanlık fiyatları belli olduÖnceki Haber

Son dakika: Küçükbaş kurbanlık fiyatları...

Kaybolmaya Yüz Tutmuş Üç Asırlık Lezzet “Karadut”Sonraki Haber

Kaybolmaya Yüz Tutmuş Üç Asırlık Lezzet...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar