Şekerbank

İyi Tarım Uygulamaları Üretici Sayısı Artıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İyi Tarım Uygulamaları Üretici Sayısı Artıyor
Tofidass

İyi Tarım Uygulamaları; tarımsal üretim sistemini sosyal açıdan yaşanabilir, ekonomik açıdan karlı ve verimli, insan sağlığını koruyan, hayvan sağlığı ve refahı ile çevreye önem veren bir hale getirmek için uygulanması gereken işlemler bütünüdür.

2010 yılında Kayseri'de bir üretici ile uygulanmaya başlanan İyi Tarım Uygulamaları, Bakanlık projesi ve İTU'na verilen destekleme ile birlikte büyük artış gösterdi. 2015 yılında toplam 73 üretici tarafından 6.061 dekar alanda İyi Tarım Uygulamaları üretimi yapıldı. 2016 yılında projede 35 üretici ile 1.431,021 da alanda İTU yapılmaya devam eden projenin demonstrasyon projesi olması ve bölgede yaygınlaşması amacı ile Develi, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinde projeye yeni katılan 21 üreticiye görünürlük tabelaları, branda ve uyarı levhaları verildi. İş ve işçi sağlığını korumayı hedef alan İTU bölgede örnek teşkil edeceğinden üreticilere kimyasal ilaçlama ve gübreleme sırasında kullanacakları ilaçlama ekipmanları (tulum, maske, eldiven, gözlük, çizme) ve ilkyardım malzemeleri dağıtılarak bu konularla ilgili eğitimler verildi.

İyi Tarım Uygulamaları projesinde yer alan Develi İlçesi üreticilerinden Mehmet DÖNDÜ; daha önce kendi çaba ve bilgileriyle yapmış oldukları çalışmalarda eksikliklerinin olduğunu fark ederek, gelişen teknolojiler ışığında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik personelinin bilgilerinden faydalanmak amacıyla projeye dahil olduklarını söyledi. Üretici; amaçlarının halka kalıntılardan uzak daha sağlıklı ürünler sunmak olduğunu belirterek; "Kullanılan ilaçların gelişigüzel kullanılmaması ve ilaçlama yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini öğrenebilmek amacıyla bu projeye katıldım. Proje kapsamında kullandığımız ilaç ambalajlarının doğaya ve canlılara zarar vermemesi için nasıl imha edileceği, ne şekilde saklanacağı hususunda bilgiler öğreniyoruz. İlaçlama yaparken zarar gördüğümüzde ne yapmamız gerekenler konusunda ilkyardım müdahaleleri bilgileri alıyoruz. Bu programın çok faydalı ve güzel bir kriter oluşturduğuna inanıyorum." şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Süt Toplayıcılarına Yönelik Eğitim Toplantısı DüzenlendiÖnceki Haber

Süt Toplayıcılarına Yönelik Eğitim Topla...

Kırşehir'de Hububat Hasadı BaşladıSonraki Haber

Kırşehir'de Hububat Hasadı Başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar