Şekerbank

İl Müdürlüğünden Adrese Teslim Mera İhalesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İl Müdürlüğünden Adrese Teslim Mera İhalesi
Tofidass

Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Mera Islah ve Amenajman Projesi kapsamında Karataş ilçesi Çağşırlı Mahallesinde bulunan 2.667.000 m2 yüzölçümlü 0 ada 58 nolu mera parselin 824.160,38 m2’lik ve 973.381,22 m2’lik kısımları için ihale duyurusu yapılmıştı.

İl Müdürlüğü tarafından ilk duyurusu yapılan 04.07.2017 tarihli mera ihalesinin içerisinde 4342 sayılı Mera Kanunu ve Mera Yönetmeliğinde belirtilen "Öncelik Hakkı" ilk mera ihalesinde şart koşulmaksızın iken aynı ihalenin tekrarlanması sonucu ikinci ihalede “işletme belgesi 03.11.2017 tarihi ve öncesi itibariyle en az 50 adet büyükbaş hayvan varlığına sahip olanlar ile bunların kurdukları kooperatif, birlik ve ya tüzel kişiliklere” ifadesi 27.12.2017 tarihli ikinci ihalesinde öncelik hakkı uygulamasında yer aldı.

İl müdürlüğü mera komisyonu tarafından öncelik hakkına konan 50 büyükbaş şartı Çağşırlı mahallesinde üreticilerin bir kısmı hak sahibi olup olmadıklarını il müdürlüğünün bilgisi dahilinde olmasına rağmen ve bu şartı yerine getirebileceklerin sadece ihaleye konmasına bağlandı.

Halbuki mera kanunu ve yönetmeliğinde yer alan öncelik hakkı ikinci ihale de şarta bağlanarak Çağşırlı mahallesi üreticileri arasında haksız bir şekilde elenmesine neden olundu.

İl müdürlüğü tarafından kanuna ve yönetmeliğe aykırı madde yine aynı il müdürlüğü tarafından Karataş ilçesi Konaklı mahallesinde yapılacak mera ihalesi şartına da 50 büyükbaş hayvan şartı kondu.

Yaptığımız araştırmalar sonucu yöre halkının şikayeti ve yerel basının dillendirilmesi sonucu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından İl Müdürlüğüne konuyu araştırmak üzere müfettiş görevlendirildiğidir.

Soruşturma sonucu müfettiş tarafından oluşturulacak rapora Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın ne yönde işlem yapacağı köy halkı tarafından merakla beklenmektedir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bugün İki Milli Servet Daha SatılıyorÖnceki Haber

Bugün İki Milli Servet Daha Satılıyor

Çorum Şeker Fabrikası İhalesini Safi Katı Yakıt kazandıSonraki Haber

Çorum Şeker Fabrikası İhalesini Safi Kat...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar