Şekerbank

Hibeli Damızlık Boğaların Dağıtımı Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hibeli Damızlık Boğaların Dağıtımı Gerçekleştirildi
Tofidass

Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamında Artvin'de 26 Montofon (Esmer) ırkı Damızlık boğalar hak sahiplerine dağıtıldı. Damızlık boğalar, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı Çukurova Tarım İşletmesinden alınmış olup Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce görevlendirilen Veteriner Hekimler tarafından Bakanlığın belirlemiş olduğu Teknik ve Sağlık Teknik Şartnamesi doğrultusunda damızlık boğaların seçim işlemini gerçekleştirmiştir. Artvin'e kazandırılan 26 baş damızlık boğanın toplam yatırım tutarı 260.000 TL olup bunun 208.000 TL 'si Bakanlıkca %80 hibe olarak yatırımcılar adına TİGEM'e aktarılıyor.

Bugüne kadar toplam 92 damızlık boğa dağıtımı gerçekleştirilmiş olup Şavşat İlçesinde 51, Yusufeli İlçesinde 26, Ardanuç İlçesinde 7 Murgul İlçesinde 2 ve Merkez ilçeye 1 baş damızlık boğa dağıtımı yapılmıştır. Toplam 87 yatırımcıya dağıtılan damızlık boğaların yatırım tutarı 798.000 TL olup bunun yüzde 80'i olan 638.400 TL'si hibe edilmiştir.

Konu hakkında İl Müdürü İshak HACIKAMİLOĞLU yapmış olduğu açıklamada; İlin büyükbaş hayvan sayısının 52.000 adet olduğu, bu sayının 11.550 adedinin yerli, geriye kalan 40.450 adetinin de kültür ırkı ve kültür ırkı melezi hayvanlardan oluştuğunu dile getirmiştir. Kültür ırkı hayvan sayısının 8.127 adet olup bu sayının da tüm hayvan sayısına göre yüzde 15 lik bir kısma tekabül ettiğini, DOKAP Hayvancılık Projesi kapsamında dağıtılan boğalarla kültür ırkı sayısını arttırarak saflaştırma, daha verimli ve kaliteli hayvan ırkına sahip olunmasının hedeflendiğini belirtmiştir. İl Müdürü, DOKAP Hayvancılık Desteklemesi kapsamında Artvin'e 92 baş boğa ve 146 baş koç kazandırıldığını, önümüzdeki günlerde ise geri kalan 161 baş damızlık koçun yatırımcılara teslim edileceğini belirterek damızlık erkek materyal alımının toplam maliyetinin 1.218.500 TL olduğunu ve bunun yüzde 80'i olan 974.800 TL'nin Bakanlıkca yatırımcılara hibe edileceğini dile getirmiştir. İl Müdürü ayrıca yatırımların İle kazandırılmasında katkı sağlayan herkese teşekkür ederek yatırımların hayırlı olmasını diledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım Danışmanlarına Kadro VerilsinÖnceki Haber

Tarım Danışmanlarına Kadro Verilsin

Bir tek ölüme çaresi yok!Sonraki Haber

Bir tek ölüme çaresi yok!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar