Şekerbank

Tarım Danışmanlarına Kadro Verilsin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Danışmanlarına Kadro Verilsin
Batmandaki ziraat mühendisleri ve veterinerler, işletmelere verilen devlet desteğinin az olduğunu belirttiler.
Tofidass

Batman Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ebubekir Doğan ve Teknikerler Birliği Veteriner Sağlık Komisyonu Başkanı Nimetullah Durmaz, danışmanlık hizmeti verilen işletmelere verilen yıllık 600 TL desteğin yetersiz olduğunu belirttiler.

Ortak açıklama yapan Doğan ve Durmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çiftçilere hizmet götürülmek üzere konusunda uzman Ziraat Mühendisi, Veteriner hekim, Ziraat teknikerleri ve veteriner sağlık teknikerleri ile çalışan çiftçiler için verilen desteğin en az 1.200 TL olması gerektiğini ifade ettiler.

Açıklamada, bu destekle ile en az 80 işletmeye hizmet verildiği ve bu nedenle destekleme priminin az olduğu ifade edildi.

Doğan ve Durmaz yaptıkları ortak açıklamada şunları söyledi: Söz konusu Bakanlık tarafından son 5 yıldır destek verilmekte yetersiz olmasına rağmen şu anda Türkiye Genelinde 3000 Civarında meslektaşımız istihdam edilmektedir. Ancak ne yazık ki son günlerde duyuyoruz ki Bakanlık söz konusu desteklemeyi ya kaldırmayı yada kısmayı düşünmektedir. Sınavından Tutunda bu konuda uygulanan sistemin tamamen hatalı olduğunu düşünüyoruz ve söz konusu çiftçilere hizmetin götürülebilmesi için aşağıdaki şekilde olmasını öneriyoruz.

İlk olarak Bakanlık tarafından danışmanlık yapabilmek için meslek gurubunda yer alan Fakülte mezunu Yüksek okul mezunu ve lise mezunu arkadaşların tamamının aynı sınava tabi tutulmaları doğru olmadığını düşünüyoruz.

İkinci olarak çiftçilere her türlü yeniliği getiren ve çiftçiye hemen sahada uygulamalı olarak ulaştıran danışman arkadaşların bu konu için olmazsa olmaz olduğunu düşünüyor ve desteğin bu önemde devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Üçüncü olarak Danışman arkadaşlarının yaptığı çalışmalara ve hizmetlere bakıldığında iletme başına verilen yıllık 600 TL çok az bir miktar olup bu miktarın işletme başına yıllık bazda 1200 TL olması gerekir ki danışmanlık işi layıkı ile yerine getirilebilsin. Dördüncü olarak Şuan yürütülen modelin dışında isteyen işletme sahipleri Gıda tarım ve hayvancılık il/ ilçe müdürlükleri üzerinden danışmanlar ve çiftçiler direkt sözleşme imzalayabilsin. Beşinci olarak eğer Bakanlık bu modeli bu şekilde yürütmeyecek ise söz konusu 3 ay ve üzeri danışmanlık yapmış olan meslektaşlarımızın 4-C yada 4-B kapsamında istihdam etsin söz konusu danışman arkadaşlar direkt olarak ÇKS üzerinden danışmanlar ile Bakanlığın yerel birimleri üzerinden hizmet götürülmesi sağlanabilir" dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aydemir: Fındıkta Don Riskine DikkatÖnceki Haber

Aydemir: Fındıkta Don Riskine Dikkat

Hibeli Damızlık Boğaların Dağıtımı GerçekleştirildiSonraki Haber

Hibeli Damızlık Boğaların Dağıtımı Gerçe...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar