Şekerbank

Hasat Bayramı Açılışı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hasat Bayramı Açılışı Yapıldı
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 65. Hasat Bayramı kutlamaları açılış programı yapıldı.
Tofidass

Kırşehir’in Boztepe İlçesi Malya Tarım İşletmesinde gerçekleşen açılış programına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker katıldı.
Hasat Bayramı Kutlama programının açılış konuşmasını yapan TİGEM İşletmeleri Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden, TİGEM’in iktisadi bir sektör olarak algılanması gerekliğinin önemini anlattı. Bilden konuşmasında önlerine konulan vizyon gereği bir yatırım atağının başladığını söyledi. Bilden, “Modern dünya ile entegre olmak sureti ile büyük bir ivme kazanarak avrupayı geride bırakarak halkın hizmetine sunmak için önemli yatırımlar gerçekleştirilmektedir. Sulama başta olmak üzere hayvancılık, mekazinasyon ve bilişim teknoloji alanında 1 milyarlık yatırım gerçekleştirdik. Yapılan yatırımlar sayesinde üretimlerin iklimsel risklere heba edilmesini önledik.” dedi.
65. Hasat Festivali programına katılan ve ilk hasatı gerçekleştiren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, tarım arazisinde yaptığı açıklamasında şöyle konuştu: “Buğday hasadını birlikte gerçekleştiriyoruz. Türkiye genelinde bu yıl Cumhuriyet tarihi boyunca elde edilen önemli bir ürün elde edilmesi bekleniyor. Malya Tarım İşletmesinde yaklaşık 50 bin dönüm buğday alanı var bu yıl, verimde oldukça yüksek TİGEM Genel Müdürlüğümüz Türkiye’de çiftçilerin ihtiyaç duyduğu yüksek kalite de sertifikalı tohumluk üretimi gerçekleştiriyor. Burada malzemeler işlenip çiftçilerimize tohum olarak veriliyor. Çiftçiyi de düşünen bir uygulama yapılıyor. Bereketli bir mahsul dönemi geçiriyoruz. İnşallah hasat sonuna kadar Türkiye geneli için de böyle olur.”
“TÜRKİYE’DE TARIM SEKTÖRÜ BÜYÜYOR”
Türkiye’de tarım sektörünün büyümesine bu yılın önemli bir katkısının olduğunu anlatan Bakan Eker, “Buğday unu ihracatında Türkiye 2005 yılından bu yana dünyada ya birinci sırada yada ikinci sırada oluyor. Son birkaç yıl içerisinde hep birinci sırada yer aldı. 2014 yılı içerisinde de makarna ihracatında dünyada ikinci oldu. Biz artık buğday unu ihracatında da dünyada birinci sıradayız. Bu sene de bu mahsul ile inşallah sanayicilerimiz bu ürünleri değerlendirir ve pazarlara buğday ununu taşırız. “ ifadelerini kullandı.
İlk hasatın gerçekleşmesinin ardından program açılış töreninin yapılması ve ikramlarla devam etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
’Yüzen ahır’a tepki!Önceki Haber

’Yüzen ahır’a tepki!

Ette 23.5 liraya kadar ithalat yapılacakSonraki Haber

Ette 23.5 liraya kadar ithalat yapılacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar