Şekerbank

Giresun’da Desteklerle Manda Yetiştiriciliğine Rağbet Arttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Giresun’da Desteklerle Manda Yetiştiriciliğine Rağbet Arttı
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) koordinatörlüğünde “Halk Elinde Anadolu Mandası Islahı Ülkesel Projesi” kapsamında; Giresun ilinde yürütülmekte olan “Halk Elinde Anadolu Mandası Islahı Alt Projesi”ne ait 2023 yılı Proje Yürütme Kurulu Toplantısı; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Proje, İl Müdürlüğü ile Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği arasında 2012 yılında imzalanan protokolle uygulanmaya başlanmış ve halen devam ediyor. Projede manda yetiştiriciliğinin geliştirilmesi, mevcut mandaların et ve süt üretimlerinin artırılması amaçlanıyor.

Projenin Yürütme Kurulu Toplantısına; Bakanlık TAGEM yetkilisi, İl Tarım ve Orman Müdürü, İl Müdür Yardımcısı, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü, Proje Lideri, Giresun İli Damızlık Manda Yetiştiricileri Birlik Başkanı ve proje teknik elemanları katılım sağladı.

TAGEM yetkilisi tarafından toplantı öncesinde projeye dahil olan manda yetiştiricilerinin örnekleme yöntemiyle saha denetimleri gerçekleştirilmiştir. Toplantıda, proje teknik elemanları tarafından saha çalışmalarıyla ilgili sunumlar yapılmış ve yapılan çalışmalar yürütme kurulu tarafından değerlendirilerek karara bağlandı. Giresun ilinde projeye kayıtlı manda yetiştiricilerine; 2022 yılında 2 milyon 607 bin 100 lira olmak üzere, 2012 yılından bu yana toplam 14 milyon 628 bin 395 lira destekleme ödemesi yapıldı.

Giresun’da son 10 yılda manda yetiştiricilerine; anaç manda, malak ve ıslah projesi destekleri kapsamında, toplam 21 milyon lira nakdi destek sağlandı. Destekler sayesinde bırakılmaya yüz tutmuş manda yetiştiriciliği yeniden rağbet görmeye başladı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Yumaklı, Konya'da Tohumlar Toprakla Buluşuyor Programı'na KatıldıÖnceki Haber

Bakan Yumaklı, Konya'da Tohumlar Toprakl...

Samsun’da Kahverengi Kokarca Bilgilendirme Toplantısı YapıldıSonraki Haber

Samsun’da Kahverengi Kokarca Bilgilendir...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar