Şekerbank

Gıda Kontrol Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gıda Kontrol Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda ilçe personeline yönelik gıda ve yem kontrol hizmetlerinin değerlendirildiği bir toplantı düzenlendi.
Tofidass

Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda ilçe personeline yönelik gıda ve yem kontrol hizmetlerinin değerlendirildiği bir toplantı düzenlendi.

Şube Müdürü Vekili Şaban AKPINAR konuşmasında; "5996 sayılı "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu" gereği, gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması Bakanlığımız sorumluluğundadır, dolayısıyla hepimizin sorumlulukları vardır. Gıda maddelerinin tüketici sağlığına zarar vermeyecek nitelikte güvenilir olması zorunluluğu, her zaman önemini korumuştur. Gıda güvenilirliği; gıdalarda olabilecek fiziksel, kimyasal, biyolojik ve her türlü zararların bertaraf edilmesi için alman tedbirler bütününü ifade etmektedir. Bu bakımdan, insanların raf ömrü süresince fiziksel, kimyasal ve biyolojik riskleri taşımayan gıdalara ulaşması en temel haklarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. i1 Müdürlüğü olarak temel amacımız; Çiftlikten sofraya gıda güvenilirliği" kapsamında birincil üretim dâhil olmak üzere gıda, yem ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme, depolama, dağıtım, satış ve toplu tüketim gibi gıda zincirinin tüm aşamalarında etkin kontrol ve denetimi ile tüketiciye her zaman yeterli ve güvenli gıda arzının sağlanması, üretici ve tüketici menfaatleri ile halk sağlığının en üst düzeyde korunması, sektörler arası haksız rekabetin önlenmesi, gıda sanayinin gelişmesi, toplumun dengeli ve yeterli beslenmesine yönelik miktar ve çeşitlilikte gıda sağlayarak bunların güvenilir olarak tüketiciye ulaşmasının sağlanmasıdır.

Riske dayalı denetim, rutin denetim, Bakanlık/İl Yıllık Programı kapsamında numune denetimleri, 174 Alo Gıda hattı şikâyet ve ihbar denetimleri ile takip denetimleri şeklinde gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim işyerlerine yönelik denetimlerimize aralıksız devam ederek, numune alımlarında gıdalardaki insan sağlığını riske eden kriterler ile taklit ve tağşişe yönelik tespitler üzerinde ağırlıklı olarak durmalıyız. 2015 yılı gıda ve yem denetim-numune programlarını eksiksiz olarak yılsonuna kadar % 100 oranında gerçekleştirmeliyiz. Güvenilir gıda arzım her şeyden üstte tutmalıyız. Çünkü temel görevimiz, tüketici sağlığını en üst düzeyde korumaktır. " demiştir.​

Gıda ve yem kontrol hizmetlerinin değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda; Kayıt- Onay İşlemleri, Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi, 2015 Yılı Gıda ve Yem Denetim, Numune ve Eğitim Programlan, 174 Alo Gıda Şikâyetleri ve Mevzuat konularında bilgilendirme ve bilgi alış verişi yapılmıştır.

Toplantıya İl ve İlçe Müdürlüklerinden 34 kontrol görevlisi katılmıştır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anıza Doğrudan Ekim Konulu Tarla Günü DüzenlendiÖnceki Haber

Anıza Doğrudan Ekim Konulu Tarla Günü Dü...

Fındıkta Bakteriyel Yanıklık HastalığıSonraki Haber

Fındıkta Bakteriyel Yanıklık Hastalığı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar