Şekerbank

Genç Çiftçi Projesi Kapsamında Düveler Teslim Edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç Çiftçi Projesi Kapsamında Düveler Teslim Edildi
Tofidass

Genç Çiftçi Projesi kapsamında Samsun 19 Mayıs İlçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail KIRMACI' nın katılımıyla 5 genç çiftçiye her birine 6 adet olmak üzere 30 adet sığır teslim edildi.

İl Müdürü Nail KIRMACI 19 Mayıs İlçesinde gerçekleştirilen hayvan dağıtım töreninde dağıtılan hayvanların hak sahiplerine hayırlı olmasını dileyerek, çiftçilerimize ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olması temennisinde bulundu. Ayrıca konu ile ilgili açıklama yaparak şunları söyledi;

"Genç Çiftçi Projesi kırsal alanda ikamet eden 18-40 yaş aralığında, tarımsal faaliyet gösteren veya göstermek isteyen genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere 30.000,00 ₺'ye kadar hibe ödenmesini kapsamaktadır.

Bu yıl İlimize tahsis edilen 7.590.000 ₺ ödenek çerçevesinde 253 adet proje sahibi genç çiftçimiz hibe almaya hak kazanmıştır. 253 projenin %75' i kadın çiftçilerimizindir.

Proje kapsamında 126 adet büyükbaş hayvan (sığır) yetiştiriciliği, 11 adet büyükbaş hayvan (manda) yetiştiriciliği, 53 adet küçükbaş hayvan (koyun) yetiştiriciliği, 2 adet küçükbaş hayvan (keçi) yetiştiriciliği, 15 adet büyükbaş hayvancılık (sığır) tesis yapımı ve hayvan alımı, 17 adet arıcılık, 20 adet örtü altı yetiştiriciliği, 8 adet mantar yetiştiriciliği, 1 adet fide, fidan, süs bitkisi yetiştiriciliği olmak üzere 253 projenin uygulamaları devam etmektedir.

Samsun tarımına ve çiftçilerimize faydalı olacak bu projelerle genç çiftçilerimiz 2016 yılında 7.170.000 TL, 2017 yılında 7.590.000 TL. hibeden yararlanmıştır."  

2018 yılında da yeni tebliğin Resmi Gazete' de yayımlanmasının ardından mevzuat çerçevesinde yeni başvuru tarihleri açıklanacak. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye Ve Rusya Arasında 2 Yıl Sonra Bir İlk!Önceki Haber

Türkiye Ve Rusya Arasında 2 Yıl Sonra Bi...

Genç Çiftçi Projelerinde Küçükbaş Hayvan Teslimleri YapıldıSonraki Haber

Genç Çiftçi Projelerinde Küçükbaş Hayvan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar