Şekerbank

Eskişehir' de Balıklandırma Çalışmaları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eskişehir' de Balıklandırma Çalışmaları
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2016 yılı Balıklandırma Programı kapsamında Eskişehir'e tahsis edilen 113,000 adet yavru sazan balığı, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Ünitesi tarafından üretilerek Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne teslim edilmiş ve aynı gün içerisinde 8 İlçe ve 15 su kaynağına, İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli Su Ürünleri Kontrol Görevlileri tarafından usulüne uygun şekilde iç sulara bırakılmıştır.

Eskişehir'de yer alan Günyüzü İlçesi Günyüzü -1, Günyüzü -2 ve Mercan Göletleri , Sarıcakaya Beyyayla Göleti, Alpu İlçesi  Özdenk Göleti, , Sivrihisar İlçesi Bahçecik ve  Oğlakçı Göletleri ile  Balıkdamı , Mihalıççık İlçesi Sazak – 1 ve Ahurköy Göletleri, Çifteler  İlçesi Sakarya Nehri , Beylikova İlçesi Kızılcaören ve Halilbağı Göletleri, İnönü İlçesi  Dutluca -1 ve  Dutluca -2  Göletlerine  söz konusu program kapsamında balıklandırma yapılmıştır.

Ortalama ağırlıkları 2 gram civarında olan sazan yavrularının ancak 3-4 yıllık bir süre sonunda avlanabilir asgari boy limiti olan 40 cm.'ye ulaşabilecekleri tahmin edilmektedir.

Balıklandırma çalışmalarında, halihazırda yetiştiriciliğe açılmamış olan ve amatör balıkçıların avcılıkta yararlanabileceği su kaynakları özellikle tercih edilmiştir.

Su kaynaklarının kirletilmemesi ve suyun tasarruflu kullanılmasının yanı sıra avcılık faaliyetlerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Tebliğlerle belirlenen yasak, sınırlama ve sorumluluklara titizlikle uyulması sularımızdaki doğal yaşamın devamlılığı için büyük önem arz etmektedir. 

Gerek su kaynaklarına yeni bırakılan, gerekse suda mevcut diğer yavru balıkların gelişimlerini tamamlamaları ve en az bir kez üreyebilmeleri için avcılık sırasında yakalanan küçük balıklara herhangi bir zarar verilmeden suya iade edilmeleri gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Genç Çiftçilerle 30.000 TL Hibe Sözleşmesi İmza Töreni GerçekleştirildiÖnceki Haber

Genç Çiftçilerle 30.000 TL Hibe Sözleşme...

Tokat göletlerine 61,000 adet pullu sazan yavrusu bırakıldıSonraki Haber

Tokat göletlerine 61,000 adet pullu saza...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar