Şekerbank

Genç Çiftçilerle 30.000 TL Hibe Sözleşmesi İmza Töreni Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç Çiftçilerle 30.000 TL Hibe Sözleşmesi İmza Töreni Gerçekleştirildi
Tofidass

Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi Kapsamında Genç Çiftçilerle 30.000 TL Hibe Sözleşmesi İmza Törenine; Sivas Valisi Davut GÜL, Sivas Belediye Başkanı Sami AYDIN, Vali Yardımcısı Mehmet Şerif OLÇAŞ, Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit YILDIZ, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Sivas İl Koordinatörü Muhammed Ali GENÇ, Sivas Ak Parti İl Başkanı Ziya ŞAHİN, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir HASTAOĞLU, kurum müdürleri, protokol üyeleri ve çiftçilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit YILDIZ Genç Çiftçilerle 30.000 TL Hibe Sözleşmesi İmza Töreni'nde yaptığı konuşmada; "Sivas ili 2.86 milyon hektar alanı ile Türkiye'nin 2. büyük ilidir. Çok geniş bir coğrafyası olan ilde 7 belde, 1.238 köy ve 766 mezra bulunmakta ve yerleşim yeri bakımından Türkiye'nin birinci büyük ilidir. Sivas ilinde işgücünün sektörel dağılımına bakıldığında, tarım ve hayvancılığın ilde çok büyük ekonomik etkinliğe sahip olduğu görülmektedir. İldeki iktisaden faal nüfusun yüzde 66,5'ini tarım sektöründe çalışanlar oluşturmaktadır. İlimiz 1.106.085 hektar tarım arazisi, 741.803 hektar merası 469.000 küçük baş ve 260.000 büyük baş hayvanıyla gıda üretimi açısında önemli bir potansiyele sahiptir.

İlimizin potansiyelini daha da güçlendirecek genç çiftçi projeleriyle bakanlığımız; Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projeler otuz bin TL'ye kadar desteklenecektir.

Bakanlığımız yurt genelinde uygulanacak bu projeye 449.100.000.- TL kaynak ayırmış, 14.970 genç çiftçi projesini desteklemeyi planlamıştır.

Sivas İlinin, Bakanlık Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nün 20.05.2016 tarih ve 72998012-06 sayılı Uygulama talimatına göre bütçesi 8.820.000- TL 'dir ve 294 adet proje desteklenecektir.   Bunlar; 79 Arıcılık Prjesi, 9 Kanatlı Yetiştiricilik Projesi, 95 Besi Danası Yetiştiricilik Projesi, 19 Montofon Düve Yetiştiricilik Projesi, 47 Simmental Düve Yetiştiricilik Projesi, 41 Akkaraman Koyun Yetiştiricilik Projesi, 2 İvesi Koyun Yetiştiricilik Projesi, 2 Kıl keçisi Yetiştiricilik Projesi'dir.

Bugün proje kapsamında sözleşme aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Bu proje 2017 ve 2018 yıllarında da devam edecektir. Bu projelerle kurulan aile işletmeleri ümit ediyorum ki kısa vadede orta ölçekli, uzun vadede büyük ölçekli işletmelere dönüşecektir.

Sözleşme imzaladığımız bu projenin layıkıyla sürdürülmesini milletimize ve genç çiftçilerimize hayırlı olmasını dilerim." dedi.

Sivas Valisi Davut GÜL ise imza töreninde yaptığı konuşmada; "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 30 bin liraya kadar hibe desteğinden Sivas'ta 294 genç çiftçinin faydalanacak, bütün kamu kuruluşlarının tarım ve hayvancılığın gelişmesi için her türlü desteği sağlamaktadır, bunun kıymetini bilmek gerekiyor. Sivas eğer gelişecekse, göç duracaksa mutlaka bizim çiftçileri desteklememiz gerekecek. Köylüyü köyde tutmamız gerekecek. Bu da faizsiz krediyle, hayvancılığı desteklemekle, çiftçileri desteklemekle olacak." dedi.

İmza töreni sonunda Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit YILDIZ'ın genç çiftçilerle sözleşmeleri imzalamasının ardından Sivas Valisi Davut GÜL tarafından çiftçilere sözleşmeleri teslim edilmesi ile tören sonlandırıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
En çok hamsi avlandıÖnceki Haber

En çok hamsi avlandı

Eskişehir' de Balıklandırma ÇalışmalarıSonraki Haber

Eskişehir' de Balıklandırma Çalışmaları

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar