Şekerbank

Edirne'de Yapılan 2. Hayvancılık Seminerine Yoğun Katılım Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edirne'de Yapılan 2. Hayvancılık Seminerine Yoğun Katılım Oldu
Tofidass

Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen ve İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Serhat ALKAN ile Prof. Dr. Ömür KOÇAK’ın konuşmacı olarak katıldıkları “Büyükbaş Hayvan Sağlığı ve Buzağı Hastalıklarında Koruyucu Önlemler” konulu 2.Hayvancılık Seminerinin açılış konuşmasında İl Müdürü Atilla BAYAZIT;

Edirne'nin, hayvancılık işletmelerinin yem bitkileri ihtiyacını karşılayabilecek sulanabilir tarım arazileri ile geniş meralara sahip olması, Trakya Bölgesinin 27 Mayıs 2010 tarihinden bu yana şap hastalığından aşılı arilik statüsünde olması, İstanbul gibi büyük bir pazara yakın bulunması, ithalat ve ihracat yönünden Avrupa’ya açılan sınır şehri olması sebebiyle tarım ve hayvancılık alanında Ülkemizin  en önemli İllerinden biri olduğuna dikkat çekti.

İl Müdürü Atilla BAYAZIT; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın 2018 yılını “Hayvan Hastalıkları İle Mücadele ve Buzağı Ölüm Oranlarını Düşürme Yılı” olarak ilan ettiğini belirterek devam ettiği konuşmasında;

Edinre hayvancılığını daha iyi bir noktaya getirmek için; her bir hayvanımızın sağlığının ve yaşamasının önem arz ettiğini, bunun içinde öncelikle hayvanlarımızın ahır ve yaşam alanlarının iyileştirilmesi, bakım ve besleme şartlarının düzeltilmesi, salgın hastalıklarla mücadelede aşılamaların eksiksiz yapılması ve en önemlisi ise hayvancılığımızın geleceği olan damızlık dişi hayvanlarımızın ve  buzağılarımızın  bakımına özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

İl Müdürü Atilla BAYAZIT; Edirne'de hayvanları hastalıklardan korumak için aşılama-eğitim-koruyucu hekimlik çalışmalarına verdikleri önemi vurgulayarak, Bölgenin tarım ve hayvancılığını daha da iyi bir noktaya getirmek için Sivil Toplum Kuruluşları ve yetiştiricilerimizle el ele vererek birlikte daha güzel ve daha başarılı çalışmalar yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Üniversite, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve yetiştiricilerin bir araya gelmesiyle gerçekleştirilen bu organizasyonun Edirne hayvancılığının gelişimine yapacağı katkıyı önemsediğini ve seminere katılımlarından dolayı değerli öğretim üyelerine, desteklerini sunan sivil toplum kuruluşlarının başkanlarına, üyelerine, muhtarlara, yetiştiricilere ve tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Akıl almaz vurgun! 500 TIR dolusu büyükbaş hayvanla sırra kadem bastıÖnceki Haber

Akıl almaz vurgun! 500 TIR dolusu büyükb...

Kayısı Üreticileri İçin Sigorta Zamanı!Sonraki Haber

Kayısı Üreticileri İçin Sigorta Zamanı!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar