Şekerbank

Domates ve Sera Teknolojileri Fuarı Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Domates ve Sera Teknolojileri Fuarı Açıldı
Domates ve Sera Teknolojileri Fuarı (DOMATEXPO) Kumluca ilçesinde gerçekleştirilen tören ile kapılarını ziyarete açtı.
Tofidass

Domates ve Sera Teknolojileri Fuarı (DOMATEXPO) Kumluca ilçesinde gerçekleştirilen tören ile kapılarını ziyarete açtı. Kumluca Hali'nde bu yıl dördüncüsü düzenlenen fuarın açılışına Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Gökçen Özdoğan Enç ve Atay Uslu Kumluca Kaymakamı Dr.Polat Kara, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Gökhan Karaca ile sektör temsilcileri ve üreticiler katıldı.

Vali Türker, Antalya bitkisel üretimde birinci

Antalya'nın bitkisel üretim değeri itibariyle Türkiye birincisi olduğunu belirten Antalya Valisi Muammer Türker Antalya sadece turizmin değil tarımın da başkenti. Tarım değilse şüphesiz ki geleneksel tarımın yanında son derece modern teknolojili tarımdan da bahsetmek gerekmekte. Tarım pek çok kişiye istihdam sağlayan pek çok insanın ekmek kapısı olan bir sektör" dedi.

Vali Türker, Marka değeri yüksek ürünler üretmeliyiz

Antalya'da tarımsal ihracatının ekonomik karşılığının yıllık 540 milyon dolar olduğunu ifade eden Türker, "Bu rakamın artırılması için üretimin arttırılması yanı sıra katma değerli ürün üretilmeli ve ürün çeşitlendirilmeli. Bunu sağlamak için hepimizin gayret göstermesi gerekli. Bizim bilinçli bir biçimde kamu, özel sektör ve üreticilerle birlikte katma değeri yüksek ürünleri üretmemiz ve marka değerini önceleyen çalışmalar yürütmemiz gerekmekte. Milletimiz yenilikleri çabuk benimseyen bir millet bizim de bundan istifade etmemiz gerekmekte" şeklinde konuştu. Antalya'nın fuarcılık konusunda ileriye gittiğini kaydeden Vali Türker, fuarın sektöre hayır, üreticilere bol kazanç getirmesini diledi.

 Antalya Milletvekili Mustafa Köse de geçen yıl sadece Antalya'da 84 bin çiftçiye çeşitli konularda devlet desteği sağladıklarını bildirdi. Köse, ülke tarımının gelişmesi için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Çetinkaya, Fideye KDV indirimi talebi

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, gübrede KDV indirimi ve sera modernizasyonunda sıfır faizle kredi sağlanmasının, bölge tarımının geleceğine olumlu etki edeceğine inandığını dile getirdi. Tarımsal üretimde girdi maliyetlerinin düşürülmesinde hükümetten destek isteyen Çetinkaya, şöyle konuştu, "Sektörün bir başka büyük girdi maliyeti de fidedir. Bu konuda da çiftçilerimizin beklentisi var. Çünkü fidenin tohum KDV'si yüzde 8 iken, fide halinde KDV oranı yüzde 18'dir. Bu da çiftçilerimiz için ekstra külfettir. Ben burada iktidarımızın üç milletvekilinden Mecliste bu konuda çiftçilerimizin sesine kulak vermelerini istiyorum."

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, tarım sektöründe birlik olmanın, hem üretim hem de ürünün pazarlanmasında fayda sağlayacağını bildirdi. Tavşan, tüketicilerin, ürün kalitesinin yanında artık ürün çeşitliliğine de önem verdiğinin altını çizdi. ​

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri stantları gezerek bilgi aldı. Protokol üyeleri, domatesten yapılan pişmaniyenin de tadına baktı. Ardından Vali Türker ve protokol sebze meyve paketleme tesisini ziyaret ederek yetkililerden ilgi aldı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de ziyaretçilerini ağırlıyor

Kumluca Toptancı Hali'nde 80 firmanın yaklaşık 100 ürününün tanıtıldığı fuarda Kumluca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de ziyaretçilerini ağırlayarak, üreticileri tarımsal konularda bilgilendirecek.

 Kadınlar arası domates yeme yarışması 

Fuar kapsamında kadınlar arası domates yeme yarışması düzenlendi. Yarışmada kadınlar, 3 dakika içerisinde en çok domatesi yemek için yarıştı. 3 dakikada 1 kilo 678 gram domates tüketen Özlem Sarıkeçili birinci oldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Melki Mantarı Geçim Kaynağı OlduÖnceki Haber

Melki Mantarı Geçim Kaynağı Oldu

Orköy Desteğiyle Kurulan Seralar için Sertifika Dağıtım Töreni DüzenlendiSonraki Haber

Orköy Desteğiyle Kurulan Seralar için Se...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar