Şekerbank

Dersim Et Hayvancılığının Parlayan Yıldızı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dersim Et Hayvancılığının Parlayan Yıldızı
Tofidass

Tunceli Mazgirt İlçesi Temurtaht Köyünde Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programından (KKYDP) sağlanan hibe desteğiyle Dersim Et Tar. Hay. Gd. İnş. İth. İhr. San ve Tic. Ltd. Şti tarafından kurulan Mezbaha ve Karkas Et Üretim Tesisi,  2017 yılı içerisinde hizmete girdi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programından sağlanan %50 hibe desteği ile kurulan, Avrupa standartlarındaki Mezbaha ve Karkas Et Üretim tesisi, güvenilir, sağlıklı ve hijyenik karkas et ihtiyacını karşılayacak kapasiteye sahip.

Şirket Müdürü Düzgün ÇİÇEK:  "Yıllarca kapasite ve fiziki açıdan yetersiz olan Tunceli Belediyesine ait mezbahanede işletmeci olarak kesim yaparken, KKYDP sayesinde Mazgirt İlçesi Temurtaht Köyünde kurduğumuz  Avrupa standartlarındaki tesisimizde; kalite, sağlık ve temizlik konularını ön planda tutarak, Tunceli, Elazığ ve Bingöl İllerimize hizmet vermekteyiz.  Kesim yaptığımız hayvanların sağlıklı olup olmadığını kontrol ediyor ve sağlıklı ise kesime gönderiyoruz. Kesime getirilen hayvanların kesim aşamasında herhangi bir sıkıntı çekmeden kesiyoruz. İş kolaylığı sağlayan askılı raylı sistemde ilerleterek derisinin yüzülmesi, iç organ ve sakatatlarını çıkartılması sonrası hayvan karkaslarını dinlendirme odalarına ve soğuk hava depolarımıza iletiyoruz. İlimiz ve İlçelerimizdeki hayvancılık yapan çiftçilerimizin de gelişimine büyük katkı sağlayacak olan bu projenin yürütülmesinde ve sağlanan mali katkıdan dolayı Tunceli İl Müdürlüğümüz nezdinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına teşekkür ederim" dedi.

Tunceli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan KAYA: "Bir ülkenin kalkınmasında tarımsal üretim kadar tarımsal sanayinin de geliştirilmesi büyük önem arz etmektedir. Bakanlığımız tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programından yapılan modern tesislerin, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasına zemin oluşturacağını vurgulayarak hibe desteğinden yararlanan yatırımcılara hayırlı olsun" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Genç Çiftçi Projelerinde Küçükbaş Hayvan Teslimleri YapıldıÖnceki Haber

Genç Çiftçi Projelerinde Küçükbaş Hayvan...

Gübre Takip Sistemi Bilgilendirme Toplantısı YapıldıSonraki Haber

Gübre Takip Sistemi Bilgilendirme Toplan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar