Şekerbank

Denizli'de Tarımsal Alanda Yatırım Yapacaklara Sıcak Para Desteği Yağacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denizli'de Tarımsal Alanda Yatırım Yapacaklara Sıcak Para Desteği Yağacak
Denizli'de tarımsal alanda yatırım yapacak olan girişimcilerin destek talebinde bulunduğu toplamda 30 adet olan ekonomik yatırım projesi için beklenen müjdeli haber geldi.
Tofidass

Tebliğin yayımlanması ile birlikte başvuru yapan Denizlili yatırımcıları için sevindirici bir haber olduğunu ifade eden Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin KUTLU yaptığı açıklamada "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 81 ilde uygulanmakta olan ve Kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal ürün ve sanayi entegrasyonunun sağlanması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması amacıyla yapılan yatırımlara % 50 hibe desteği verilen "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" nın 10.  Etabı kapsamında destek almaya hak kazanan 7 proje belirlenmiştir.

10. Etap Kapsamında hibe desteği verilecek projelerin sektörel dağılımı;

- 6 Adet Bitkisel Ürün İşleme-Paketleme ve Depolama Projesi,

- 1 Adet Hayvansal Orijinli Gübre İşleme-Paketleme ve Depolama Projesi

olup, Hak kazanan 7 proje için, sözleşme sonrasında Denizli'ye 4.304.366,11 TL hibe desteği verilecektir. " dedi.

Toplam Hibe Desteği 30 Milyon TL'ye Yaklaştı

2006 yılından bugüne kadar devam eden programın 10. Etap uygulamalarının da tamamlanması halinde, Denizli'de uygulanacak 100 proje için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca toplam 21.016.657,60 TL hibe desteği verilmiş ve Ayrıca yine 2015 yılı içerisinde devam eden KKYDP 9. Etap Kapsamında hibe sözleşmesi imzalayan 15 yatırımcıya projelerini tamamlamaları halinde 6.935.100,35 TL hibe desteklemesi yapılacaktır.

Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hibe Desteği

Diğer bir güzel haber'de Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi konusunda geldi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayınlanan kriterlere uygun olarak İl Proje Yürütme Birimi  tarafından değerlendirilerek uygun görülen 23 adet  Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımları Başvuruların tümü hibe desteklemesi kapsamına alınmıştır.

Bu 23 Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarını tamamlaması durumunda  toplamda 693.975,78 TL hibe desteği verilecektir.

Hem Tarımsal Yatırıma dayalı hibe desteği hem de Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi hibe desteği almaya hak kazanan yatırım yapacak başvuru sahipleri ile Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 12 Ağustos 2015 tarihinde hibe sözleşmesi imzalayacaklar.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fındık'ta Aflatoksin ÖnlemiÖnceki Haber

Fındık'ta Aflatoksin Önlemi

Gıda Güvenliği Konulu Toplantı YapıldıSonraki Haber

Gıda Güvenliği Konulu Toplantı Yapıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar