Şekerbank

Gıda Güvenliği Konulu Toplantı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gıda Güvenliği Konulu Toplantı Yapıldı
Hatay'da gıda üretimi ve satışı yapan Gıda İşletmelerinin denetlenmesi, denetimlerde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri, gıda ürünlerinin güvenilirliği, işyerlerinin ruhsatlandırılması konularını kapsayan bir toplantı düzenlendi.
Tofidass

YİKOB toplantı salonunda Vali Yardımcısı Bilal BOZDEMİR başkanlığında düzenlenen toplantıya, İlçe Kaymakamları, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İlçe Belediye Başkanlıkları yetkilileri, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vekili Avni HATAY, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürleri ile gıda denetim elemanları katıldı.

Toplantıda açılış konuşması yapan Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vekili Avni HATAY şunları belirtti: "Gıda hizmetlerinde yapılan büyük değişim sonrasında, 5996 sayılı kanun amacı gıda ve yem güvenilirliğini, halk sağlığı, bitki ile hayvan ıslahı ve refahını, tüketici menfaatleri ile çevrenin korunmasını da dikkate alarak korumak ve sağlamaktır. Gıda mevzuatı ile ilgili bir eksiklik söz konusu olmamakla beraber, ilimizde gıda üretim ve satışı yapılan gıda işletmelerinin, 5996 sayılı kanun kapsamında görev ve sorumlulukları hakkında bilgilendirilmeleri, denetimleri mevcut şartların iyileştirilmesi hususunda daha iyi bir sonuca varmak adına, toplantıya katılan paydaşlarla birlikte konunun tartışılması ve daha koordineli bir çalışmanın oluşturulması amacıyla böyle bir toplantının yapılması elzem hale gelmiştir. Bundan sonraki süreçte gerek yayım, gerekse denetim çalışmalarının tüm paydaşlar ile birlikte yoğunlaşarak devam edeceğini ve ilimiz halkının güvenilir gıdaya daha iyi şartlarda ulaşmasının hedeflenmektedir. Özellikle ilimizde misafir durumunda olan yabancı uyruklulara ait gıda işletmeleri, pazar yerleri ve seyyar satış yapan gıda işletmelerinin, mevzuatın öngördüğü hijyenik çalışma koşullarına kavuşturulması amaçlanmaktadır."

Ardından Hatay İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Mehmet Salih ÇAYIR toplantı konuları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. 

Yapılan sunum sonrasında toplantı gündemi ile ilgili olarak tespit edilen sorunlarla ilgili çözüm önerileri konusunda ortak bir strateji belirlenmiş olup, katılımcılarla soru cevap şeklinde fikir alışverişinde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Denizli'de Tarımsal Alanda Yatırım Yapacaklara Sıcak Para Desteği YağacakÖnceki Haber

Denizli'de Tarımsal Alanda Yatırım Yapac...

Haşhaş TarımıSonraki Haber

Haşhaş Tarımı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar