Şekerbank

Tarım Sektörüne Yönelik Teşviklerin Tanıtım Toplantısı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Sektörüne Yönelik Teşviklerin Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Tofidass

Sivas Valiliği koordinesinde Sivas İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından tarım sektörüne yönelik teşviklerin tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda teşviklerin ve kredilerin yanı sıra sektörün sorunları ve çözüm yolları da ele alındı.

Programda ilk olarak söz alan Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, kurum olarak 2017 yılında yapmış oldukları çalışmaları ve 2018 yılında ise planladıkları projeler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Daha sonra söz alan Vali Davut Gül, çiftçilerin borçlarını zamanında ödediği taktirde bankaların daha uygun kredi verdiğini söyledi.

Gül, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ile verdiği desteğin 130 milyon liranın üzerinde olduğunu belirterek, "Bunun dışında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun verdiği destekler var. Genç çiftçiye verilen destekler mevcut. Ziraat Bankası'nın Tarım Kredi Kooperatifleri'nde faiz indiriminde olan destekleri var. Bunlara baktığımızda Sivas ölçeğinde yaklaşık 400 milyon liraya yakın bir destek verildi." dedi.

Ziraat odaları, birlikler ve ilçe tarım müdürlükleri olarak vatandaşa yol göstermeleri gerektiğini belirten Gül, "Vatandaşın imkanı neye uygunsa ona yönlendirmemiz gerekli. Aldığınız krediyi üretimden kullanır Allah'ta nasip ederse para kazanırsınız. Sulanabilen alanlarımızı DSİ her sene arttırıyor, daha da arttırılması gerekiyor. Geçmiş yıllarda sulamaya açılıp kapalı şebekesi olmayan yerlerin ivedilikle kapalı şebekeye çevrilmesi lazım." diye konuştu.

Türkiye'de ve Sivas'ta her şeyin iyiye gittiğini kaydeden Gül, "Tarım da bunların başında. İyiye gittiğimizi şuradan anlıyoruz; 30-40 sene önce babalarımız, abilerimiz, hangi şartlarda kredi kullanıyordu, hangi şartlarda traktör alıyordu, şimdi ki şartlarda nasıl? Daha iyisi her zaman mümkün. Türkiye'nin her sektöründeki gelişme ne kadarsa tarımda ki gelişme de o kadar oluyor. Biz aynı zamanda yurt içinde ve yurt dışında terörle mücadele eden bir ülkeyiz. Dolayısı ile bütçede daha temkinli davranılması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, Cezayir İle Tarım Alanında Her Türlü İş Birliğine AçıktırÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, Cezayir...

Meteoroloji'den Zirai Don UyarısıSonraki Haber

Meteoroloji'den Zirai Don Uyarısı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar