Şekerbank

Çiftçilere Polen Tuzaklı Arı Kovanı Dağıtımı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçilere Polen Tuzaklı Arı Kovanı Dağıtımı Yapıldı
Tofidass

​Kırıkkale Arıcılığın Desteklenmesi ve Geliştirilmesi amacıyla İl Özel İdare Destekli olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Kırıkkale İli Arı Yetiştiricileri Birliği vasıtasıyla “Polen Tuzaklı Arı Kovanı” Projesi uygulanmıştır. Projenin dağıtım töreni İl Müdürlüğü bahçesinde Kırıkkale Vali Vekili Abdullah Aslaner, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Defterdar Veysi Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Orman İşletme Müdürü Zafer Sarılı, Meteoroloji Müdürü Nazım Kul, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zafer Yorulmaz, Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, Koyun Keçi Yetiştiriciler Birlik Başkanı M. Kürşat Ulusoy, teknik personellerimiz ve arı kovanı desteğinden faydalanan üreticilerin katılımıyla yapılmıştır.

Programın açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş; Kırıkkale ilinin arı yetiştiriciliği için önemli bir potansiyele sahip olduğunu, bu potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi için çalışmalar yürüttüklerini söylemiştir. Bu manada Halk Eğitim Müdürlükleri vasıtasıyla merkez ve ilçelerde arı yetiştiriciliği kursları, arı yetiştiricileri birliği vasıtasıyla da Hacettepe Ünv. Öğretim Üyelerinin katılımıyla arıcılık konferansı düzenlediklerini söylemiştir. Ayrıca Bakanlık olarak 2015 yılında Arıcılık Kayıt Sistemine (A.K.S) kayıtlı 176 arıcımıza 131.760 TL destek verildiğini ve arıcılığı teşvik etmek ve Kırıkkale balını tanıtmak amacıyla geçen yıl “1. Sulakyurt Koruköy Bal Festivalini” de düzenlediklerini sözlerine eklemiştir.

Kırıkkale Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Zafer Yorulmaz konuşmasında “Kırıkkale’de birliklerinin 342 üyesi olduğunu ve birlik üyelerinin toplamda 15 bin kovanı bulunduğunu söyleyerek projenin gerçekleşmesinde emeği geçen Kırıkkale Valiliğine, İl Özel İdaresine ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüze teşekkür etmiştir. Orman İşletme Müdürlüğü desteği ile ORKÖY destekleri kapsamında 200 bin TL bütçeli 16 üyeye 30’ar kovanlık arıcılık projesi uyguladıklarını ve Dinek Dağı eteklerinde bal ormanı yapma çalışmalarını da yürüttüklerini sözlerine eklemiştir. 

İl Özel İdare desteğiyle uygulanan projeyle her bir arıcımıza 7 şer polen tuzaklı arı kovanı olmak üzere 176 arıcıya toplamda 1.232 kovan teslim edilmiştir. Projeye İl Özel İdare 50 bin TL destek vermiş olup, yetiştiriciler de kovan başı 40 TL katkı sağlamışlardır.

Konuşmaların ardından Vali Vekili Abdullah Aslaner ve Protokol üyeleri tarafında arı yetiştiricilerine kovanları teslim edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiğ Süt Sağlıklı Yolculuğuna BaşladıÖnceki Haber

Çiğ Süt Sağlıklı Yolculuğuna Başladı

Bekdiğin Mera Islah ve Amenajman Açılışı YapıldıSonraki Haber

Bekdiğin Mera Islah ve Amenajman Açılışı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar