Şekerbank

Çiğ Süt Sağlıklı Yolculuğuna Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiğ Süt Sağlıklı Yolculuğuna Başladı
Tofidass

Bartın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan Bartın İl Özel İdaresi ile S.S. Budakdüzü Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin iştirakçi kuruluşlar olarak yer aldığı "Sütün Sağlıklı Yolculuğu Projesi" kapsamında eğitime alınan 28 Kadın Çiftçiye süt sağım makineleri ve süt soğutma tankları İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle teslim edildi.

Makine ve ekipman dağıtımı törenine İl Genel Meclisi Başkanı Kenan DURSUN, daire amirleri, İl Özel İdare Genel Sekreteri Yardımcısı Metin ÇETİN, İl Genel Meclisi Üyeleri Regaip BAYRAKTAR, İrfan EKMEKÇİ, BAKKA İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Hakkı Yavuz TOPLU, BAKKA İzleme Uzmanı Ahmet Kubilay ÇAĞLI, BAKKA Bartın Yatırım Destek Ofisi adına Osman Bahadır KALECİK, Bartın Ziraat Odası Başkanı Rüştü CİVAK, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat ÇAKIR, kadın çiftçileri, İl Müdürlüğü personelleri katıldılar.

Tören programının açılış konuşmalarını yapmak üzere söz alan İl Müdürü Abdulsetter Bayram konuşmalarında "Sütün Sağlıklı Yolculuğu Projemizle ilimizde çiğ sütün kalitesini yükseltmeyi amaçladık. Temel hedefimiz tüketicilerimizin sağlıklı ve güvenilir süt ve süt ürünleriyle buluşturulmasıdır. Daha önce de 2012 yılında BAKKA Sosyal Kalkınma ve Mali Destek Programı kapsamında "Kırsalda Bilinçli Kadın ve Sütte Kalite Seferberliği Projemizi"  başarıyla uygulamıştık. Bu projemizin devamı niteliğindeki proje uygulamalarımızla huzurlarınızdayız. Bartın'da, 50 binin üstünde büyükbaş hayvan varlığı ile süt üretimimiz 60 bin ton civarındadır. Bu süt ilimizdeki süt işleme tesislerimiz yanı sıra il dışından gelen işletmeler tarafından da alıcı bulabiliyor. Çiğ Sütün kalitesi fiyatını doğrudan etkiliyor. Sütün kalitesini yükseltirsek fiyatı da yükselecektir. Sütün kaliteli olarak üretilebilmesi de sağlıklı şartlarda elde edilmesi ve soğuk zincirde süt işleme tesisine ulaştırılmasıyla mümkündür. Bu amaçla 28 kadın çiftçimize dezenfektan setleriyle birlikte süt soğutma tankları ve süt sağım makineleri verilecektir. Böylelikle sütün hem hijyenik şartlarda sağılması ve hem de sütün soğuk zincirde süt işleme tesislerine ulaştırılarak kalitesi korunmuş olacaktır.

Bartın'da çiğ süt üretimine ve kalitesine katkı sağlayacak olan bu projenin  hayırlı olmasını diliyor, projemizin hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini tamamladılar.

Sırasıyla Bakka İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Hakkı Yavuz TOPLU ile Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Kenan DURSUN ve 2 kadın çifçi Sevcan CEBECİOĞLU ile Bergüzar AL projemizle ilgili konuşmalarının ardından makine ve ekipman sahipleri Kadın Çiftçilere teslim edildi.

Tören programının kapanış bölümünde yerel gıda işletmelerimizin sponsorluğunda tüm konuklarımıza ikramda bulunuldu.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dünya'da Tohumculukta İlk OndayızÖnceki Haber

Dünya'da Tohumculukta İlk Ondayız

Çiftçilere Polen Tuzaklı Arı Kovanı Dağıtımı YapıldıSonraki Haber

Çiftçilere Polen Tuzaklı Arı Kovanı Dağı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar