Şekerbank

Çiftçilere Mandarin Yetiştiriciliği Eğitimi Verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçilere Mandarin Yetiştiriciliği Eğitimi Verildi
2014-2018 Tarım Strateji ve Eylem planımızda yer alan "Turunçgil Yetiştiriciliğini Yeni Çeşitler ile 10.000 Dekar Alana Çıkarmak" hedefi kapsamında Toprakkale ilçesinde 5000 adet İl Özel İdare destekli sertifikalı mandarin fidanı dağıtımı yapılacaktır.
Tofidass

2014-2018 Tarım Strateji ve Eylem planımızda yer alan "Turunçgil Yetiştiriciliğini Yeni Çeşitler ile 10.000 Dekar Alana Çıkarmak" hedefi kapsamında Toprakkale ilçesinde 5000 adet İl Özel İdare destekli sertifikalı mandarin fidanı dağıtımı yapılacaktır. Bu kapsamda daha bilinçli üretim yapabilmeleri için fidan dağıtımından yararlanacak çiftçilere "Mandarin Yetiştiriciliği Eğitimi" verildi.

Eğitime fidan dağıtımından yararlanan 40 çiftçinin yanı sıra Osmaniye Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim SAĞLAM, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hayri UYDURAN, Toprakkale İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet YALÇIN, İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personelleri de katıldı.

Eğitimi Çukurova Üniversitesi Suptropik Meyveler Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Serdar SATAR vermiştir. Eğitimde mandarin bahçesi kurulacak olan bahçenin seçimi, dikim yapılacak mandarin çeşidi, dikim şekli, dikim aralıklarının belirlenmesi,  fidan dikiminde yer işaretlemenin nasıl yapılacağı, fidan çukuru hazırlama, fidanın toprağa indirilmesi, can suyu verilmesi, kış soğuklarından fidanın nasıl korunacağı, yıl içerindeki sulama, gübreleme ve zirai mücadelenin nasıl yapılacağı konuları anlatılmıştır. Ayrıca çiftçilerden gelen sorular cevaplandırıldı.

Eğitim sonucunda, katılımcılar mandarin yetiştiriciliği hakkında gerekli bilgiye sahip olurken; çiftçilerin almış oldukları bu eğitim ile Osmaniye mandarin yetiştiriciliğinin daha etkin, daha doğru ve daha verimli olması hedeflenmiştir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteği 2 Yıldır UygulanıyorÖnceki Haber

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteği 2...

Maden Kazası Sonrasında İşsiz Kalan Madencilere Koyun ve Keçi DağıtımıSonraki Haber

Maden Kazası Sonrasında İşsiz Kalan Made...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar