Şekerbank

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteği 2 Yıldır Uygulanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteği 2 Yıldır Uygulanıyor
Gıda Tarım ve Hayvancılık ​Bakanlığınca 2009 yılından bu yana tarımsal yayım ve danışmanlık desteği verilmektedir.
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık ​Bakanlığınca 2009 yılından bu yana tarımsal yayım ve danışmanlık desteği verilmektedir. 2014 yılından itibaren, Kırıkkale'de Bakanlıkca Tarımsal Danışmanlık Yetkisi verilen 3 kurum ve kuruluştan sadece Kırıkkale ve Delice Ziraat Odalarınca tarımsal danışmanlık hizmeti 2 yıldır verilmektedir. Her iki ziraat odasında istihdam edilen birer tarım danışmanı ile üyesi olan çiftçilerine tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti verilmektedir.

Kırıkkale Ziraat Odası istihdam edilen bir tarım danışmanı ile 65 çiftçiye, Delice Ziraat Odası ise yine bir tarım danışmanı ile 70 çiftçiye hizmet vermektedir. Toplamda 135 çiftçi tarımsal danışmanlık hizmeti almaktadır. Söz konusu hizmeti vermek üzere sözleşme imzalanan 135 çiftçinin her biri için Bakanlıkca 600 TL, hizmeti veren kişi, kurum ve kuruluşlara destekleme yapılmaktadır. 2014 yılında TYDD kapsamında iki ziraat odasına 84.000 TL destekleme ödemesi yapılmıştır. 2015 yılında ise TYDD birinci dilim ödemeleri için çalışmalar devam etmektedir.

Bakanlıktan yetki belgesi almak kaydıyla; tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti vermek üzere kurulan şirket, dernek, vakıflar ile üretici örgütleri ve serbest tarım danışmanları bu hizmeti verebilmektedirler.

Kırıkkale'de tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti veren tarım danışmanları mezun oldukları bölüm kapsamında hizmet sunmaktadırlar. Bitkisel üretim, hayvansal üretim, arıcılık, organik-iyi tarım ve su ürünleri olmak üzere birçok tarımsal konuda, tarımsal danışmanlık yetki belgesi alan kişi, kurum ve kuruluşlar tarımsal danışmanlık hizmeti verebilmektedir. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bitki Sağlığı Uygulama Programı Toplantısı YapıldıÖnceki Haber

Bitki Sağlığı Uygulama Programı Toplantı...

Çiftçilere Mandarin Yetiştiriciliği Eğitimi VerildiSonraki Haber

Çiftçilere Mandarin Yetiştiriciliği Eğit...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar