Şekerbank

Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin’de sulama sezonu tamamlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin’de sulama sezonu tamamlandı
Tofidass

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yaazılı açıklamada:

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yaptığı yatırımlarla modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmaya, tarımda su tasarrufu sağlamaya, çiftçilerimizin kazançlarını doğrudan ve dolaylı yollarla artırmaya ve ülke tarımına katkı sunmaya devam ediyor.

Türkiye’de suyun dörtte üçü sulamada kullanılmakta olup bu yüzden sulama tesislerini inşa ederken en modern ve tasarrufu en yüksek yağmurlama ve damlama sistemleri tercih ediyoruz.

Bu bakımdan suyu depolamak, inşa edilen sulama tesisleriyle tarım arazilerine ulaştırmak ve bu süreçte su kayıplarını minimum seviyeye indirmek önem taşıyor.

Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Batman İlimizde 2020 Yılında 140 Bin Dekar Tarım Arazisi Sulandı

Bu kapsamda Batman’da 20 Mayıs 2020 tarihinde başlayan sulama sezonu 19 Eylül 2020 tarihinde tamamlandı. 2020 yılı sulama sezonunda Batman ilimiz ve ilçelerimizde toplam 140 bin dekar tarım arazisi sulandı. Yapılan sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 211 milyon TL katkı sağlandı.

Mardin İlimizde 2020 Yılında 100 Bin Dekar Tarım Arazisi Sulandı

Mardin’de 20 Mayıs 2020 tarihinde başlayan sulama sezonu 19 Eylül 2020 tarihinde tamamlandı. 2020 yılı sulama sezonunda Mardin ilimiz ve ilçelerimizde toplam 100 bin dekar tarım arazisi sulandı. Yapılan sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 150 milyon TL katkı sağlandı.

Siirt İlimizde 2020 Yılında 37 Bin Dekar Tarım Arazisi Sulandı

Siirt’te 20 Mayıs 2020 tarihinde başlayan sulama sezonu 19 Eylül 2020 tarihinde tamamlandı.  2020 yılı sulama sezonunda Siirt ilimiz ve ilçelerimizde toplam 37 bin dekar tarım arazisi sulandı. Yapılan sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 56 milyon TL katkı sağlandı.

Şırnak İlimizde 2020 Yılında 25 000 Dekar Tarım Arazisi Sulandı

Şırnak’ta 20 Mayıs 2020 tarihinde başlayan sulama sezonu 19 Eylül 2020 tarihinde tamamlandı.  2020 yılı sulama sezonunda Şırnak ilimiz ve ilçelerimizde toplam 25 bin dekar tarım arazisi sulandı. Yapılan sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 38 milyon TL katkı sağlandı.

İnşa ettiğimiz baraj ve göletler, sulama kanalları ile iletim hatları sayesinde suyu toprakla buluşturuyoruz. Yaptığımız toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri ile tarım arazilerini büyütüyoruz. Çiftçimizin gelirini, üretim konforunu yükseltiyoruz. Böylece kırsal alanlardan göçün belli ölçüde önüne geçtiğimiz gibi gıda arz güvenliğinin de teminatı oluyoruz.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Başkan Güler’in fındık bahçelerindeki verimi iki katına çıkaracak ‘Fınver’ projesi büyük ilgi gördüÖnceki Haber

Başkan Güler’in fındık bahçelerindeki ve...

Bayer Tarım Ürünleri Bölümünde Önemli AtamaSonraki Haber

Bayer Tarım Ürünleri Bölümünde Önemli At...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar