Şekerbank

Başkan Güler’in fındık bahçelerindeki verimi iki katına çıkaracak ‘Fınver’ projesi büyük ilgi gördü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Güler’in fındık bahçelerindeki verimi iki katına çıkaracak ‘Fınver’ projesi büyük ilgi gördü

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler tarafından başlatılan Fındık Verimliliği (FINVER) Projesi, fındık üreticilerinden büyük ilgi görüyor. Uzun yıllar istenilen verimlilik sağlanamayan fındık bahçelerinde verimliliği yüksek hale getirmek için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi FINVER Projesi ile tarım alanındaki atılımlara devam ediyor.

Bu yıl 300 dönümlük fındık bahçesinde başarıyla pilot uygulaması başlatılan FINVER’de hedef, gelecek yıl 1.000 dönümlük arazide bu uygulamayı sürdürmek olacak. Proje kapsamında âtıl vaziyette olan fındık bahçelerinin bakımı Büyükşehir Belediyesi tarafından A’dan Z’ye yapılacak.

BÜYÜKŞEHİR ÜRETİCİLERİN YANINDA

Ordu Büyükşehir Belediyesinin üreticilere yönelik yaptığı çalışmaların örnek teşkil ettiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Proje Koordinatörü Asım Suyabatmaz, şu bilgileri verdi:

“Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in sosyal belediyecilik alanında örnek verdiği çalışmalardan birisini daha hayata geçiriyoruz. FINVER Projesi ile âtıl durunda olan fındık bahçelerini ORTAR şirketimiz 5 yıllığına kiralıyor. Kiralanan bahçelerin ziraat mühendisi eşliğinde budaması, gübrelemesi, ilaçlaması, yabani ot temizliği yapılırken işçiler tarafından fındık hasadı da gerçekleştiriliyor. Profesyonel ekipler tarafından yapılan bu çalışmalar sonunda yüzde yüz verimlilik artışı hedefleniyor. Ayrıca 5 yıl sonunda atıl durumda olan ve verimliliği yüzde yirmilere kadar düşmüş olan bahçeleri yine bahçe sahiplerine şartsız ve koşulsuz teslim ediliyor. Bu sayede hem fındıkta verimliliği artırmış hem de üreticilerimizin ihtiyaçlarını karşılamış oluyoruz.  Pilot olarak bu yıl Perşembe ilçemizde 300 dekarlık alanda başlattığımız bu projemizde hedefimiz, gelecek yıl 19 ilçemizde bu projeyi 1.000 dekarlık alanda hayata geçirmek”

BAŞVURULAR ORTAR A. Ş’YE YAPILACAK

FINVER Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesinin 2021 yılında yapacağı çalışmalara dahil olmak isteyen vatandaşların ORTAR A.Ş. ye başvuruda bulunmaları gerektiğini söyleyen Asım Suyabatmaz, “Proje üreticilerimizden yoğun ilgi gördü. Bu yıl pilot bölge olarak Perşembe ilçemizde başlattığımız projeyi gelecek yıl 19 ilçemizde uygulayacağız. Projeden yararlanmak isteyen üreticilerimizin Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORTAR A.Ş. ye başvuruda bulunmaları gerekiyor. Detaylı bilgi almak için 0 541 356 99 96 numaralı telefonu arayabilirler” şeklinde konuştu.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Teksüt, Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi aldıÖnceki Haber

Teksüt, Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi...

Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin’de sulama sezonu tamamlandıSonraki Haber

Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin’de sulam...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar