Şekerbank

Bartın Damızlık Manda Düvesi Yetiştiriciliği Projesinde Üç İlden Biri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bartın Damızlık Manda Düvesi Yetiştiriciliği Projesinde Üç İlden Biri

Bartın'ın Ulus İlçesi Yukarıdere Köyünde "Halk Elinde Anadolu Mandasının Islahı Projesinden" faydalanan manda yetiştiricilerinden Baskın MISIRLIOĞLU'nun "Damızlık Manda Düvesi Yetiştiriciliğinin Desteklenmesi Projesine" yapmış olduğu başvuru sonrası İl Tarım ve Orman Müdürü yerinde incelemeler yapmak üzere işletmeyi ziyaret etti.

İl Müdürü Abdulsetter BAYRAM'ın yapmış olduğu inceleme ziyaretine Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü M. Engin BAŞBAYRAK, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Emine SANCAR, Ulus İlçe Müdürü U. Barış YILMAZ, Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan GÜL, Proje Teknik Elemanı Ozan MANKADAK ve Yukarıdere Köyü Muhtarı Şaban HİÇYILMAZ katıldı.

2015 yılında "Halk Elinde Anadolu Mandasının Islahı Projesi" ile 9 Anaç Manda sayısını 18'e, 15 olan manda varlığını ise 49 başa çıkaran Baskın MISIRLIOĞLU, başvuruda bulunduğu "Damızlık Manda Düvesi Yetiştiriciliğinin Desteklenmesi Projesi" ile de bu sayıyı daha yukarılara çıkarmayı hedefliyor.

2013 yılı başında 1.792 olan manda sayısının 2018 yılı itibariyle 4.116 başa yükseldiği Manda Yetiştiriciliğine olan ilginin arttığını, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği ile beraber uygulanan projelerle manda yetiştiriciliğinde hızlı bir şekilde gelişim olduğunu dile getiren İl Müdürü BAYRAM "Bakanlığımızca uygulanan proje ve desteklemelerle İlimiz manda yetiştiriciliğini daha ileriye götürmek için çaba sarf ediyoruz. İstanbul, Şanlıurfa ve İlimizde uygulanacak olan "Damızlık Manda Düvesi Yetiştiriciliği Projesi"nin Bakanlığımızca desteklenmesinden dolayı son derece memnunuz. Bu proje tamamlandığında hem ilimizin hem de çevre illerinin ve hatta Türkiye'nin değişik illerinin manda yetiştiriciliğine katkı sağlayacağına inanıyoruz. İl Müdürlüğü olarak gerek teknik ve gerekse desteklemelerle katkı sağlamaya devam edeceğiz." dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karabük'te Buğday ve Arpa Çeşit Demonstrasyonu Tarla Günü DüzenlendiÖnceki Haber

Karabük'te Buğday ve Arpa Çeşit Demonstr...

Tarım ve Orman İl Müdürü Göçerlerin Sorunlarını Yerinde DinlediSonraki Haber

Tarım ve Orman İl Müdürü Göçerlerin Soru...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar