Şekerbank

Bal Sektörünün İhracat Lideri Balparmak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bal Sektörünün İhracat Lideri Balparmak
Bu yıl 40’ıncı kuruluş yıldönümünü kutlayan Balparmak, İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB) Genel Sekreterliği ve İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (İSHİB) tarafından düzenlenen “2017, 2018, 2019 Yılları Başarılı İhracatçılar Ödülleri”nde üç yılın birincilik ödülünü alarak sektördeki liderliğini bir kez daha tescilledi.
Tofidass

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB) Genel Sekreterliği ve İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (İSHİB) tarafından Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller sektöründe ihracatçı şirketlerin motivasyonlarını arttırmak ve başarıları ödüllendirmek üzere düzenlenen “2017, 2018, 2019 Yılları Başarılı İhracatçılar Ödülleri”nin kazananları Turkish Animal Pro YouTube kanalı üzerinden gerçekleştirilen bir canlı yayınla açıklandı. 40 yıldır bal ve arı ürünlerini en doğal ve sağlıklı haliyle sofralara taşıyan Balparmak, üç yıl üst üste sektörünün ihracat lideri ödülünün sahibi oldu.

Törende konuşan Balparmak Genel Müdürü Onur Özyurt, “Kuruluşumuzun 40’ıncı yılını kutladığımız bu senede böyle bir ödül almak bizim için çok anlamlı. Balparmak olarak Türkiye’de bal ve arı ürünlerinin hak ettiği en üst düzeye ulaşması ve kalite güvencesi altına alınması için yaptığımız çalışmaları uzunca bir süredir yurtdışına da taşımaya gayret ediyoruz. Bu gayretlerin hem rakamlara taşınmış olmasından hem de böyle bir ödüle layık görülmesinden de son derece mutlu ve gururluyuz” dedi.

“Önümüzdeki dönemde hedefimiz Kuzey Amerika ve Uzak Asya gibi yeni pazarlara girmek”

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Özyurt, Balparmak’ın 1994 yılından bu yana Almanya, Avusturya, Hollanda, Belçika, Fransa, İngiltere, Çin, Azerbaycan, Singapur, Japonya gibi ülkeye çam ve çiçek ballarının yanı sıra arı ürünleri kategorisinde yer alan ve Apitera markası çatısı altında geliştirdikleri propolis bazlı katma değerli ürünlerinden ApiteraZen, ApiteraUp ve ApiteraMind, Katla Balla ve BallıMix ürünlerini ihraç ettiklerinin altını çizdi. 2019 yılında 2.3 milyon dolarlık iş hacmiyle Balparmak’ın Türkiye’nin en büyük markalı bal ihracatçısı olarak yer aldığını hatırlatan Özyurt, sözlerini şöyle sürdürdü: “Avrupa’da lokal ve gurme ürünler satan marketlerin yanı sıra  zincir marketlerin raflarında da yer alıyoruz. 2018 yılında Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki hızlı tüketim sektörünün en önemli oyuncularından IFFCO ile önemli bir iş birliği yaptık. Dubai’de Carrefour ve Union Cooperative Society gibi zincir marketlere girdik. Bu iş birliği ile Ortadoğu ve Körfez ülkelerinde bulunan ulusal, yerel zincir marketler ve geleneksel ticaretin yanı sıra ev dışı tüketim kanalı temsilcileri vasıtasıyla Ortadoğu pazarında önemli bir başarı elde ettik. Önümüzdeki dönemde özellikle katma değerli ve fonksiyonel ürünlerimizle Kuzey Amerika ve Uzak Asya gibi yeni pazarlara girmeyi, Avrupa ülkelerindeki ulusal market zincirlerinde varlığımızı koruyarak yaygınlaşmayı hedefliyoruz.”

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gürer: “İthal buğdayı işleyip ihraç ederek tarımda sorunlar aşılamaz”Önceki Haber

Gürer: “İthal buğdayı işleyip ihraç eder...

Tek Tırnaklı Hayvanlara Mikroçipli TakipSonraki Haber

Tek Tırnaklı Hayvanlara Mikroçipli Takip

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar