Şekerbank

Bakan Çelik: 3 Milyon Lira Destek Veriyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Çelik: 3 Milyon Lira Destek Veriyoruz
Tofidass

Gıda ve Tarımsal Ar-Ge & İnovasyonda Kamu Özel Sektör Buluşması bakanlıkta yapıldı. Gıda, tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik yaptığı konuşmada;

“Dünyada tarım, her geçen gün önemini artıran stratejik bir sektör konumunda. Her şeyin modası geçiyor ama tarımın modası geçmiyor. Dünyada nüfus artıyor, tarım araziler azalıyor. Bu tablo karşısında gıda arz güvenliği nasıl sağlanacak? Cevap bulunması gereken soru bu!

Tarım açısından avantajlı bir ülkeyiz. 24 milyon hektar tarım alanımız var Üreticilerimize verdiğimiz nakit hibe destek miktarı 100 milyar TL.

Tarım potansiyelimizi en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Toprak her şeyin başı… Yele de sele de ele de verecek bir avuç toprağımız yok.

Tarımda Ar-ge, bilgi son derece önemli. “Geçimlik tarım” anlayışı geride kaldı. Alın teri akıl feriyle buluşursa üretimde başarı elde edilir. Çiftçimize sadece girdi desteği değil bilgi desteği de vermek durumundayız. Her yıl 400bin buzağı ilgisizlikten değil bilgisizlikten ölüyor

Tarım, masada değil, sahada olmayı gerektirir. Bu nedenle işletme bazlı danışmanlık sistemini kurduk. Günde 7 bin işletme ziyaret ediliyor.

Tarımda hedeflerimize ulaşmak için hem verimi hem geliri artırmak zorundayız Bu kapsamda tarımsal Ar-ge çalışmalarına özel önem veriyoruz. Bakanlığımız bünyesinde 73 merkezde Ar-Ge çalışmaları yapılıyor. Ayrıca özel sektörün Ar-Ge çalışmalarını da yetkilendirip akredite ediyoruz.

Geçtiğimiz yıl önemli bir karar alarak Ar-Ge destek miktarını 10 kat arttırarak, destek üst limitini 300 bin TL’den 3 milyon TL’ye çıkardık. Tarım sektörünün GSMH içindeki payı % 7. Ar-Ge harcamaları içindeki tarımsal Ar-Ge’nin payı ise % 3,5. Bu oranı %7’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Tarımsal Ar-ge’de özel sektörün katkısı %3. Sektörün geleceği açısından bu oranın önce % 30’a daha sonra % 50’ye çıkarılmasını hedefliyoruz.

5 yıllık planlamalarımıza göre tarımsal Ar-Ge harcamalarımız 1.6 milyar TL’ye çıkacak. Özel sektörümüzden 900 milyon TLlik katkı bekliyoruz. Türkiye’nin en büyük Ar-Ge organizasyonuna sahip Bakanlığıyız tüm imkanlarımızı özel sektörün ve üniversitelerimizin kullanımına bugün açtık” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kivide son üç yılın en yüksek rekoltesi bekleniyorÖnceki Haber

Kivide son üç yılın en yüksek rekoltesi...

Türkiye ve Rusya kısıtlamaları kaldırıyorSonraki Haber

Türkiye ve Rusya kısıtlamaları kaldırıyo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar