Şekerbank

Arıcı ve Çiftçi Buluşması Gerçekleşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Arıcı ve Çiftçi Buluşması Gerçekleşti
Balıkesir'de, Büyükşehir Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği, Balıkesir Arı Yetiştiricileri Birliği, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ve Namık Kemal Üniversitesi'nin katkılarıyla, "Modern Arıcılık ve Yönetilebilir Polinasyon" konulu eğitim toplantısı düzenlendi.
Tofidass

Balıkesir'de, Büyükşehir Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği, Balıkesir Arı Yetiştiricileri Birliği, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ve Namık Kemal Üniversitesi'nin katkılarıyla, "Modern Arıcılık ve Yönetilebilir Polinasyon" konulu eğitim toplantısı düzenlendi.

Arı ve Çiftçi Buluşmasına Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş,  daire amirleri, davetliler, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda arı yetiştiricisi katıldı.

"Modern Arıcılık ve Yönetilebilir Polinasyon" konusunda Balıkesir'deki arı üreticisi ile bu konuda uzman kişileri bir araya getiren seminerin açılış bölümünde yapılan konuşmalarda arıcılık faaliyetleri ve önemi hakkında bilgiler verildi.

İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş yaptığı konuşmada, Dünyada ve Türkiye'de ki arıcılık faaliyetlerine kıyasla Balıkesir aracılığını anlattı. Bakanlığın arıcılığa vermiş olduğu desteklerden bahseden Erdurmuş arıcılığın önemini vurguladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Türkiye'yi doyuran İl olan Balıkesir'in eti, sütü, zeytini, zeytinyağı ve diğer birçok ürününde olduğu gibi bal üretiminde de Türkiye'de söz sahibi olmasını, Balıkesir balını da marka yapmak istediklerini, Büyükşehir Belediyesi olarak bununla ilgili çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

ARICILARA BUZHANE MÜJDESİ

Seminerin ilk günü Karesi AVM'de düzenlenen toplantının açılış bölümünde yapılan konuşmalarda arıcılık faaliyetleri ve önemi hakkında bilgiler verildi. Balıkesir Arıcılar Birliği Başkanı Atilla Sevim'in teşekkür konuşmasıyla açılan törende Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Denetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Çanakkale Arıcılar Birliği Başkanı Cahit İleri, merkez birliğinin faaliyetlerinden bahsetti. Türkiye'de ilk arıcının peteğinin korunması için bir buzhane yapılacağını müjdeleyen İleri, inşaatın başladığını açıkladı. Peteklerin insan sağlığı için hiçbir kimyasala maruz kalmadan korunmasının büyük önem taşıdığını ifade eden Cahit İleri, İkinci Dünya Arıcılar Birliği Kongresi'nin 2017 yılında Türkiye'de İstanbul'da yapılacağını, bunun bir ilk olacağını bildirdi. Kongredeki sunumun da Türkçe yapılacağı, diğer dillere de çevrileceği kaydedildi. 

BAŞKAN UĞUR: “BALIKESİR TÜRKİYE'Yİ BESLEYEN İL” 
“ARICILIK VE BALDA DA MARKA OLMALIYIZ”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, törende yaptığı konuşmada, Balıkesirli çiftçilere desteklerinin artaracak devam edeceğini belirtti. Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçiler başta olmak üzere tarım ve hayvancılıkla uğraşan her kesim ile yakından ilgilendiklerinin altını çizen Başkan Uğur, tarım kesiminde yapılan işbirliğinin önemine dikkat çekti.  Her üründe markalaşmanın önemine vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, şöyle konuştu: “Biz büyükşehir olduktan sonra çifçtimizle, tarım ve havayvancılıkla uğraşan her kesimle çok yakından ilgilendik. Biz bütün alımlarımızı Tarım Kredi aracılığıyla yapıyoruz. Yalnız arıcılar değil, sütçümüzle de buluştuk, zeytincimizle de buluştuk, seracılık yapan çifçtilerimizle de buluştuk. Kırsal Dairemizle beraber Tarım İl ve İlçe müdürlüklerimizle hep birlikte her konuda bir işbirliğimiz var. Balıkesir'de tarımsal üretim artsın, daha kaliteli bir üretim olsun istiyoruz. Balıkesir Türkiye'yi besleyen bir il. Etiyle, sütüyle, zeytini, zeytinyağı ile herşeyiyle ön soralarda yer alıyor. Biz bunların en güzelini, en kalitelisini Balıkesir yapsın istiyoruz. Zaten bugün Ankara'da, Antalya'da nereye gitseniz bir et lokantasında 'bu et nereden?' diye sorsanız, 'Balıkesir'in kuzusu, Balya'nın danası' diyor. Yani Balıkesir mutlaka etle ilgili, sütüyle, beyaz etiyle, yumurtasında Türkiye'de söz sahibi. Biz inşallah istiyoruz ki balımızı da söz sahibi yapalım. Bu konuda verilen destekler de çok iyi. Kırsaldaki üretimi yapan çiftçimiz bu işten para kazansın, daha kaliteli mal üretsin. Dünyada en gelişmiş teknolojiler tarım ve hayvancılıkta uygulanıyor. Balıkesir'de de arıcılığı en son teknoloji ile en modern şekilde yapmalıyız, bunu uygulamalıyız ki marka yapalım. Sütte de marka olmalıyız, ette de, arıcılıkta, balda da hepsinde marka olmalıyız. Tabiki bunları yaparken biz Büyükşehir olarak destekliyoruz ve bu desteklerimize devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak 2015 yılında destekleri verdik. Bu desteklerimiz devam edecek. Bir taraftan süt tankı dağıtımı,  tohum seleksiyon makineleri, polen altlıkları vermeye devam edeceğiz. Ne yapabiliyorsak, elimizden ne geliyorsa desteklemeye devam edeceğiz. Hükümetimiz tarafından tarım ve hayvancılığa 12 yılda 1.8 katrilyon destek verilmiş. Bu desteği yerinde kullanıp üretimi artırmalıyız. Ben inanıyorum ki Balıkesirli çiftçiler çalışkan çiftçiler. Bu toplantıya da geldiğinize göre sizler de üretimi artırmak., daha kaliteli üretim yapmak için buradasınız. Devlet de bu desteği veriyor. Bu toplantının düzenlenmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.” 

BAŞKAN UĞUR PİLOT UYGULAMA TALİMATI VERDİ

Konuşmaların ardından Arı Yetiştiricileri Birlik yetkilileri, Başkan Uğur'a son teknoloji ürünü olan arı kovanlarını tanıttılar. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Mekin Tüzün'e talimat verip toknoljik kovanlardan satın alınarak bir pilot uygulama başlatılmasını istedi.  Arıcılar ve Çiftçilerle Buluşma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile birlikte Genel Sekreter Osman Yenidoğan, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Sagay, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği ve Balıkesir Birlik Başkanları, STK temsilcileri ile çok sayıda arı yetiştiricisi katıldı. 

Eğitim seminerine katılanlar arasında çekiliş düzenlenerek çeşitli hediyeler verildi.  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İktidar olalım patates fiyatları yükselsin dediler, hadi yapınÖnceki Haber

İktidar olalım patates fiyatları yüksels...

Gıda Kontrol Kursu BaşladıSonraki Haber

Gıda Kontrol Kursu Başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar