Şekerbank

Gıda Kontrol Kursu Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gıda Kontrol Kursu Başladı
5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında ve Kontrol Görevlisi Kurs Düzenleme Prosedürü gereği; 09-20 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenen Kontrol Görevlisi Kursu, açılış töreniyle başladı.
Tofidass

5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında ve Kontrol Görevlisi Kurs Düzenleme Prosedürü gereği; 09-20 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenen Kontrol Görevlisi Kursu, açılış töreniyle başladı. Kursa 10 farklı ilden 33 kursiyer katıldı.

Kontrol Görevlisi Kursu açılış törenine, başta Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, İl Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile kursiyerler katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Atalar açılış konuşmasında 33 medeniyete beşiklik yapmış Diyarbakır hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra; dünya gıda günü vesilesiyle 2015 yılı için FAO tarafından belirlenen "Sosyal Koruma ve Tarım: Kırsal Refahın Arttırılması"   konulu ana tema kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal yoksulluk döngüsünü kırmak ve bu konuda farkındalığı arttırmak için yaptığı destek ve teşviklerden bahsetti. İl Müdürü Atalar  konuşmasının devamında; "Vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşması ve sağlıklı gıda tüketiminin sağlanmasının Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının temel görevlerinden biri olduğunu, Gıda denetçilerinin bu konuda çok önemli bir görev üstlendiği Gıda kontrol görevlilerinin yaptıkları izleme, gözetim, doğrulama, tetkik, numune alma ve analiz gibi uygulamalarla bu amaca en büyük katkıyı verdiklerini ve bu görevi ifa ederken ilgili kanun ve mevzuatı çok iyi bilmek gerektiğini ifade etti. İl müdürü ayrıca İlimizde toplam 725 adet gıda üretim, 7893 adet toplu tüketim ve satış işletmesi ve 129 adet yem işletmesi olduğunu ve bu işletmelerin denetimlerinin mesai  gözetilmeksizin çok titiz bir şekilde yapıldığını söyledi.

Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan  Atalar'ın açılış konuşmasını takiben Gıda Kontrol Görevlisi Kursu  1. Dersi başladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Arıcı ve Çiftçi Buluşması GerçekleştiÖnceki Haber

Arıcı ve Çiftçi Buluşması Gerçekleşti

Bedelini Ödemeyen Çiftçilere Elektrik VerilmeyecekSonraki Haber

Bedelini Ödemeyen Çiftçilere Elektrik Ve...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar