Şekerbank

Altınözü Zeytin ve Zeytincilik Festivali Hazırlıkları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Altınözü Zeytin ve Zeytincilik Festivali Hazırlıkları
Tofidass

21- 23 Ekim tarihleri arasında Altınözü ilçesinde düzenlenecek olan “Altınözü Zeytin ve Zeytincilik Festivali” kapsamında Altınözü Kaymakamlığı ve Altınözü Belediyesi tarafından zeytin üreticileri ve firma sahiplerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Altınözü İlçe Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıya Ak Parti Hatay Milletvekili ve MKYK üyesi Fevzi ŞANVERDİ, Altınözü Kaymakamı Bülent UYGUR, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat SARI, Altınözü İlçe müftüsü Mustafa ATİLLA Altınözü Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Sefer DEVİREN ile birlikte zeytin ve zeytinyağı üreticileri, firma sahipleri ve davetliler katıldı.

KAYMAKAM UYGUR: ZEYTİN DEYİNCE AKLA ALTINÖZÜ GELECEK

Toplantının başında konuşma yapan İlçe Kaymakamı Bülent UYGUR; “Altınözü’nün temeli tarımdır. Bu ilçeye ilk olarak geldiğimde Altınözü ilçemizin tanıtımda eksik olduğunu gördük ve Altınözü ilçemizi ülke çapında tanıtma gayretine giriştik. Belediye Başkanımız Rıfat SARI ile yaptığımız görüşmelerde festival yapma fikri ortaya çıktı. Zeytin deyince Türkiye’de akla Altınözü’nün gelmesi adına bu festivali düzenleyeceğiz. Yapılacak tanıtımlarla, reklamlarla Hatay ve Altınözü zeytinciliği hak ettiği yere gelecektir. Bu festivali ilk olarak bu yıl yapıp ilerleyen yıllarda fuara çevirmeyi amaçlıyoruz. Hatay da zeytinin %30'unun Altınözü’nde yetiştirildiğini, zeytinyağının %50’sinin bu İlçede üretildiğini belirtti. İlçemizde 2012 yılında Kararnamesi yayınlanan, geçen süre zarfı içerisinde kamulaştırma işlemleri tamamlanan Hatay Zeytincilik Araştırma Enstitüsünün yakın zamanda kurulacağını, Zeytin Organize Sanayi Bölgesi yakın zamanda Tüzel kişilik kazanacaktır.” Ayrıca Festival günü Hatay’da ilk ve tek Zeytincilik Müzesinin İlçemiz Tokaçlı Mahallesinde açılışının yapılacağına değinen Kaymakam UYGUR “Katılımlarınız için herkese teşekkür ediyorum”dedi.

Kaymakam UYGUR, konuşmasının ardından festival ile ilgili slayt eşliğinde sunum gerçekleştirdi.

ŞANVERDİ: FESTİVALİN İLÇEMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Sunumun yapılmasının ardından Ak Parti Hatay Milletvekili ve MKYK üyesi Fevzi ŞANVERDİ yaptığı konuşmada; “Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Hem hizmetler yapıyorlar, hem de Altınözü ilçemize değer katmak adına çaba harcıyorlar. Ben seçildiğim günden bu güne kadar hep yüzümü Altınözü’ne çevirdim. Siz bizim her zaman yanımızda yer aldınız. Biz de Altınözü’nü Hatay’ın parlayan yıldızı yapacağız. Gerçekleştireceğimiz projelerle Altınözü’müzü ayağa kaldıracağız. Altınözü’müzün zeytinini marka haline getirip ülkeye ve dünyaya tanıtacağız. Sayın ŞANVERDİ, Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nün Altınözü’nden taşınmasına müsaade etmedi. Bunun yanı sıra Zeytincilik Organize Sanayi İhtisas Bölgesini Altınözü’ne kazandıracağız. TOKİ konutlarıyla da ilçemizdeki vatandaşlarımızı ve memurlarımızı rahata kavuşturacağız. İnanıyorum ki Altınözü’müz bu hizmetlerle kalkınacaktır. Bu festival ile ilgili çabaları için Kaymakamımıza ve Başkanımıza teşekkür ediyor, herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

SARI: STANTLARI ESNAFIMIZA ÜCRETSİZ VERECEĞİZ

ŞANVERDİ’nin ardından kısa bir konuşma yapan Altınözü Belediye Başkanı Rıfat SARI da şu ifadeleri kullandı; “Sayın Milletvekilimiz Fevzi ŞANVERDİ, Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nün Altınözü’nde kalması için gösterdiği çabaya bizzat şahit oldum. Kendisi bu Zeytincilik Araştırma Enstitüsü için gerekirse Milletvekilliğimi bir kenara bırakırım yine de bu Enstitü’nün Altınözü’nden taşınmasına müsaade etmem demiştir. Bu çabaları için kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizler kaymakamımızla beraber bu festivali ilçemizde düzenleyerek zeytin ve zeytinyağı ticareti ile ilgilenen esnafımıza destek olmak istedik. Bu yıl stantlarımızı ücretsiz olarak esnafımıza vereceğiz. Festival ile ilgili ne gerekirse tüm gücümüzle destekleyeceğiz. Şimdiden festivalimizin esnafımıza ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum.”

Vekil ŞANVERDİ, Kaymakam UYGUR ve Başkan SARI konuşmasının ardından katılımcılardan gelen soruları yanıtladılar.  Katılımcıların hepsinin festivale katılacaklarını ifade etmesinin ardından toplantı sona erdi. 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Akdeniz Üniversitesi’nde Ziraat Fakültesi’nde “Geleneksel Hasat Bayramı” kutlandıÖnceki Haber

Akdeniz Üniversitesi’nde Ziraat Fakültes...

Bitki Zararlılarına Karşı Feromon Tuzaklar KurulduSonraki Haber

Bitki Zararlılarına Karşı Feromon Tuzakl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar