Şekerbank

Adana’da Meraların Islah Çalışmaları Hız Kazandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adana’da Meraların Islah Çalışmaları Hız Kazandı
Tofidass

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bahar aylarının gelmesiyle birlikte, hayvancılıkta kaba yem ihtiyacının karşılanmasında kritik bir rol oynayan meraların bakımına hız verdi. Kente bağlı çeşitli ilçe ve mahallelerde bulunan meralarda, otlatma sezonu başlamadan önce gübreleme ve tohumlama çalışmaları yaparak, meraları yeni sezona hazırlama süreci devam ediyor.

Meraların ıslahı ve yönetimi konusunda Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Ceyhan ilçesi Camuzağılı Mahallesi’nde devam eden çalışmalara katıldı. Nisan ayında başlayacak serbest otlatma sezonu öncesinde, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü gübreleme çalışmalarına dikkat çeken Kökçüoğlu, meraların hayvan yetiştiricileri için ücretsiz yem kaynağı olarak büyük önem taşıdığını vurguladı. Geçen yıl 46 bin 500 hektarlık mera alanının büyük bir kısmında ıslah çalışmaları gerçekleştirildiğini belirten Kökçüoğlu, bu yıl da gübreleme, tohumlama ve otlatma planı gibi çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Kökçüoğlu, bu tür ıslah çalışmalarının meralardan daha verimli bir şekilde faydalanılmasını sağlayacağını ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı hayvancılık yol haritası çerçevesinde, Adana’nın farklı ilçe ve mahallelerindeki meraların ıslah çalışmalarının 2024 yılı boyunca süreceğini ekledi.

Adana genelindeki 46 bin 500 hektarlık çayır mera alanında geçen yıl başlatılan ıslah çalışmaları, farklı ilçelerdeki meralarda gübreleme, tohumlama, otlatma planı hazırlama, gölgelik ve hayvan içme suyu sıvatları kurulması gibi faaliyetlerle devam etti. Camuzağılı Mahallesi’ndeki mera, Mera Islah ve Amenajman Projesi kapsamında 2025 yılı sonuna kadar ıslah edilmeye devam edilecek ve mera, gübreleme, yonca tohumu ile üstten tohumlama ve otlatma planının düzenlenmesi ile hayvancılık için daha etkin bir şekilde kullanılacak.

Meraların ekosistemdeki önemi ve hayvancılık ekonomisine sağladığı katkılar göz önünde bulundurulduğunda, bu çalışmaların önemi daha da artmaktadır. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanların kaba yem ihtiyacını karşılayan meralar, ekonomik açıdan birincil kaynak olmanın yanı sıra, erozyonla mücadelede de önemli bir rol oynamaktadır.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir’in zeytin fidanı seferberliği sürüyorÖnceki Haber

Büyükşehir’in zeytin fidanı seferberliği...

Bingöl’de Tarımsal Üretim Planlaması Toplantısı GerçekleştirildiSonraki Haber

Bingöl’de Tarımsal Üretim Planlaması Top...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar