Şekerbank

Bingöl’de Tarımsal Üretim Planlaması Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bingöl’de Tarımsal Üretim Planlaması Toplantısı Gerçekleştirildi
Tofidass

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kapsamlı bir tarımsal üretim planlaması toplantısına ev sahipliği yaptı. İl Müdürü Dr. Burhan Bahadır’ın liderliğindeki toplantı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Melikşah Taşkın ve diğer önemli bakanlık yetkililerinin katılımıyla gerçekleşti.

Dr. Bahadır’ın açılış konuşması ve Bingöl’ün tarımsal yapısına dair sunumlarıyla başlayan toplantıda, Taşkın tarımsal üretimin planlanmasına ilişkin önemli detayları paylaştı. Taşkın, ürün arzı ve talebinin dikkate alınarak üretilecek ürünlerin belirlenmesi, stratejik ürünlerde arz güvenliğinin sağlanması ve ülke ihtiyaçlarına göre üretim miktarlarının ayarlanmasının önemini vurguladı.

Yılmaz, su ürünleri yetiştiriciliği ve avcılığının planlanması hakkında bilgi verdi ve son dönemdeki jeopolitik gerilimler, ekonomik dalgalanmalar ve küresel faktörlerin gıda arz güvenliğini sağlamak için etkin planlamanın gerekliliğini belirtti. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, gıda arz güvenliğini sürdürülebilir kılmak ve üreticilerin gelir düzeyini artırmak için yeni düzenlemeler yaptığını ve 5488 sayılı Tarım Kanunu’nda yapılan değişiklikle tarımsal üretim planlamasına ilişkin yetkinin bakanlığa verildiğini açıkladı.

Toplantıda, Bingöl’de gerçekleştirilen üretim planlaması çalışmaları gözden geçirildi ve Bakanlık yetkilileri tarafından planlama süreci detaylı bir şekilde anlatıldı. Soru-cevap bölümünün ardından toplantı sona erdi. Bu toplantı, ülke genelinde belirlenen yol haritasının etkin bir şekilde yürütülmesi ve gelecek 25 ila 50 yılın planlanmasında önemli bir adım olarak görülüyor.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adana’da Meraların Islah Çalışmaları Hız KazandıÖnceki Haber

Adana’da Meraların Islah Çalışmaları Hız...

Dodurga’da Cennet Hurması Yetiştiriciliği İçin Büyük AdımSonraki Haber

Dodurga’da Cennet Hurması Yetiştiriciliğ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar