Şekerbank

6. Karaevli Tarım Ve Teknoloji Fuarı Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
6. Karaevli Tarım Ve Teknoloji Fuarı Açıldı
Tofidass

Tekirdağ Süleymanpaşa İlçesi Karaevli Mahallesinde Alman Tarım Birliği (DLG) ve Önder Çiftçi Projesi (ÖÇP) tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Karaevli Tarım ve Teknoloji Fuarı’nın açılışı yapıldı. Açılışa Vali Mehmet CEYLAN, Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa YEL, Candan YÜCEER, Metin AYGÜN, İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma SATIR, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir ALBAYRAK, İl Jandarma Komutanı Albay Erdal EREN, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya SARIKOCA, üreticiler ve fuar ziyaretçileri katıldı.

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından açılış konuşmasını DLG Fuarcılık Genel Müdürü Onur KİRAZ gerçekleştirdi. Sonrasında sırasıyla DLG Uluslararası Genel Müdürü Bernd Koch, Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Kadir ALBAYRAK, Tekirdağ Milletvekilleri Metin AKGÜN, Candan YÜCEER ve Mustafa YEL birer konuşma yaptılar. Konuşmacılar genel hatlarıyla Tekirdağ tarımının önemi ve ülke ekonomisindeki yeri, tarım potansiyelinin daha ileriye gitmesi için geçmiş yıllarda yapılan yatırımlar ve önümüzdeki yıllarda yapılması düşünülen yatırımları anlattılar.

Açılışta konuşan Vali Mehmet CEYLAN, “Anadolu topraklarını kendimize yurt yaptığımızdan bu yana, temel olarak iki uğraş alanımız olmuştur. Birisi askerlik, diğeri ise tarımdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana toplumun ihtiyaçları doğrultusunda sürekli yeni iş sektörleri ortaya çıksa da ülkemizin genel üretim önceliği daima tarım ve hayvancılık olmuştur. Bugün dünya ölçeğinde ilk 20 ülke içerisinde yer alan, çok değerli ve ekonomik kazanımları olan bir ülke haline geldik. Bu tür etkinliklerle birlikte ülkemiz ekonomisinin önemli girdilerinden birisi olan tarım sektörü, teknolojik gelişmelerin kullanılmasıyla birlikte ve tabi ki devletimizin ve hükümetimizin almış olduğu ve alacağı tedbirlerle daha da gelişerek ekonomimize ve geleceğimize daha büyük katkı sağlayacaktır.” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek fuar açılışı gerçekleştirildi. Kurdele kesimi sonrasında Vali Mehmet CEYLAN ve fuar alanında bulunan ziyaretçiler alanda bulunan stantları gezdi.​

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fındık üreticisi bayram sonrasından umutluÖnceki Haber

Fındık üreticisi bayram sonrasından umut...

​Küpe Sorgulama Web Sayfası Kullanıma AçıldıSonraki Haber

​Küpe Sorgulama Web Sayfası Kullanıma Aç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar