Şekerbank

14. İhsangazi Siyez ve Sepetçioğlu Festivali Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
14. İhsangazi Siyez ve Sepetçioğlu Festivali Başladı
Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz; "Önümüzdeki birkaç ay içerisinde alınacak tescillerle Kastamonu coğrafi işaretli ürünler sıralamasında Türkiye’de ilk üç il arasına girecek şuanda buna aday durumdadır"
Tofidass

Siyez buğdayının tanıtımına katkı sağlamak amacıyla İhsangazi Kaymakamlığı ve İhsangazi Belediye Başkanlığı’nın düzenlediği  “14. İhsangazi Siyez ve Sepetçioğlu Festivali” başladı.

Festivale ayrıca Milletvekili Hasan Baltacı, Eski Milletvekili Musa Sıvacıoğlu, Vali Yaşar Karadeniz, Garnizon Komutanı Personel Albay Gamze Aydoğdu, Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, İhsangazi Kaymakamı Ümit Fırat Böçkün, İlçe Kaymakamları, İhsangazi Belediye Başkanı Hayati Sağlık, ilçe belediye başkanları kurum müdürleri ve daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Siyez Buğdayı için düzenlenen festival saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Önümüzdeki birkaç ay içerisinde alınacak tescillerle Kastamonu coğrafi işaretli ürünler sıralamasında Türkiye’de ilk üç il arasına girecek diyen Vali Karadeniz;  “Yaz boyunca Kastamonu’da bir birinden güzel festivaller organize edildi ve bu festivallerde Kastamonu’nun bir birinden güzel ürünleri ve coğrafyası tanıtıldı. Burada yaptığımız festival tüm festivallerin bağ bozumu artık yani sonuncusunu yapıyoruz. Bu festivali Kastamonu’nun önde gelen ürünlerinden siyez adına yapıyoruz. Kastamonu’nun ürünleri ile ilgili coğrafi işaret alanları konusunda yürütülen çalışmalarda da siyez ile ilgili üç farklı konuda dosya oluşturuldu. Kullandığımız siyez bulguru coğrafi işarete alındı. Siyez buğdayıyla ilgili çalışma devam ediyor. Bizden yana, ilimizden yana yapılması gereken yapıldı şuanda Bakanlıktaki inceleme sürecinin bitmesini bekliyoruz. Üçüncü üründe siyez unu. Bunların üçü birbirini tamamlayan temel ürünler. Siyez ununun da tescili şartı siyez buğdayına bağlı dolayısıyla buğdayın tescilli olması demek, siyez ununun tescilinin de önünün açılmış olması anlamına gelecek. Onun için hem bu coğrafi işaretin alınması, hem festivallerin tanıtılması ve sonraki süreçlerde de bu ürünlerin kıymetlerinin korunması hepimizin ortak görevi, ortak amacı olmasıdır ve bu amaç doğrultusunda da hep birlikte çalışmaya devam etmeliyiz. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde alınacak tescillerle Kastamonu coğrafi işaretli ürünler sıralamasında Türkiye’de ilk üç il arasına girecek şuanda buna aday durumdadır bunun için yeterli potansiyeli vardır, yeterli imkanı vardır ve ben inanıyorum ki Kastamonu bunu başaracaktır. Festivalin organizesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Festivalimiz hayırlı ve uğurlu olsun'' ifadelerini kullandı.

Program İhsangazi Halkoyunları gösterisi, İlkokul ve ortaokul öğrencilerinden Zumba kids gösterileri ve çeşitli etkinliklerle devam etti.

3 gün sürecek olan İhsangazi Siyez ve Sepetçioğlu Festivalinde, Siyez Dünyası Tanıtımı, Halk Oyunları Gösterileri, Tekvando Gösterileri, Buzağı Yetiştirme ve Teşvik Yarışması, Yağlı Güreş Müsabakaları, Siyez ve Yöresel Yemek İkramı gerçekleştirilecek.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pakdemirli: Zaferlerin Er Meydanları Korumamız AltındaÖnceki Haber

Pakdemirli: Zaferlerin Er Meydanları Kor...

Tarım Ve Orman Bakanlığından Orman Yangınları AçıklamasıSonraki Haber

Tarım Ve Orman Bakanlığından Orman Yangı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar