Şekerbank

Pakdemirli: Zaferlerin Er Meydanları Korumamız Altında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pakdemirli: Zaferlerin Er Meydanları Korumamız Altında
Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli: "'Sakarya Zaferi, İstiklal Harbi için bir dönüm noktasıdır. Sakarya, Nihai zaferden önceki son merhaledir! Sakarya, mandanın reddi, hürriyetin biletidir!"
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli Sakarya Zaferi'nin 98. yılı dolayısıyla Polatlı Duatepe'de düzenlenen programa katıldı.

Tarihi destanların yazıldığı alanların Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Milli Park ilan edilerek korunduğunu belirten Pakdemirli, tarihi milli parkların, abideleşen zaferlerin er meydanları olduğunu ifade etti. 'İşte, Sakarya Meydan Muharebesi'nin cereyan ettiği bu alanlar da muazzam bir tarihi dokuya ev sahipliği yapıyor. Tarım ve Orman Bakanlığımızca idare edilen tarihi milli parkların büyük çoğunluğu harbe konu alanlar olup, yakın harp tarihine tanıklık etmiştir. Bu alanlarımız; Başkomutanlık Tarihi Milli Parkı, Nenehatun Tarihi Milli Parkı, Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı, KOP Dağı Tarihi Milli Parkı, Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı, İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı'dır' dedi.

Bakan Pakdemirli bu alanlarda Şehitlik ihyaları, Altyapı ve üst yapı tesisleri, İdari ziyaretçi merkezleri ve panoramik müzeler yapılarak, milletimizin tarih şuurunun yükseltilmesi ve gelecek nesillerin aidiyet duygusunun gönüllere yerleşmesi için çalışmaların sürdüğünü de belirtti.

'SAKARYA ZAFERİ İSTİKLALDİR, İSTİKBALDİR'

Pakdemirli, Sakarya Zaferi'nin hürriyet için, istikbal için ne derece önemli olduğunu da 'Sakarya Zaferi, İstiklal Harbi için bir dönüm noktasıdır. Sakarya, Nihai zaferden önceki son merhaledir! Sakarya, mandanın reddi, hürriyetin biletidir! Sakarya, zaferlerimizin ilhamıdır! Sakarya, köprüden önceki son çıkıştır! Hâsılı Sakarya; istiklaldir, istikbaldir; direniş ve diriliştir' sözleri ile ifade etti.

'MEKÂNLAR, HATIRALARIMIZI DİRİ TUTAN YERLERDİR'

Mekanların tarihimizi, yaşanılanları diri tutmak adına ne derece önemli olduğuna da vurgu yaptı Bakan Pakdemirli; 'Bizler; yiğitlerin bir bir toprağa düştüğü toprakların üzerinde yaşıyoruz! Bizler, bastığımız yerleri toprak diyerek geçmiyoruz, tanıyoruz! Şunu unutmamak gerekir! Mekânlar, hatıralarımızı diri tutan yerlerdir! Bu sebeple bu parklara sahip çıkacağız, daha çok ziyaret edeceğiz! Buralara daha çok dikkat çekeceğiz!' diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, bir de davette bulundu. 'Başta gençlerimiz olmak üzere, burada bulunan bütün hazirunu Ekim'de gerçekleştireceğimiz Tarım Şuramıza davet ediyoruz. Fikirlerinizi bizimle paylaşmanız, varlığınızı hissettirmeniz, attığımız her adımda bizleri daha da güçlü kılacaktır! Ayrıca, Bakanlık olarak, 'Daha Yeşil Bir Türkiye İçin' sloganıyla, 11 Kasım, saat 11.11'de, 81 ilde yapacağımız etkinlik ile 11 milyon fidanı, genç yaşlı el ele toprakla buluşturacağız. Yine bu vesileyle sizleri bu etkinliğe de davet ediyorum'.

 

    Anahtar Kelimeler:
    • 0
      SEVDİM
    • 0
      ALKIŞ
    • 0
      KOMİK
    • 0
      İNANILMAZ
    • 0
      ÜZGÜN
    • 0
      KIZGIN
    Abana Ceviz Hasat Şenliği GerçekleştirildiÖnceki Haber

    Abana Ceviz Hasat Şenliği Gerçekleştiril...

    14. İhsangazi Siyez ve Sepetçioğlu Festivali BaşladıSonraki Haber

    14. İhsangazi Siyez ve Sepetçioğlu Festi...

    Yorum Yazın

    Başka haber bulunmuyor!

    Ana Sayfa
    Web TV
    Foto Galeri
    Yazarlar