Şekerbank

Yüzde 50 Hibeli 100 Başlık Damızlık Sığır İşletmesinin Açılışı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yüzde 50 Hibeli 100 Başlık Damızlık Sığır İşletmesinin Açılışı Yapıldı
Tofidass

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Kelkit İlçesinin Aşut köyünde yapımı tamamlanan Nusrettin Aydına ait 100 başlık damızlık sığır işletmesinin açılışı yapıldı.

Açılışa Kelkit Kaymakam Naif Yavuz, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, Kelkit İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Bahadır Nasuhbeyoğlu, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mehmet Yanar, Şube Müdürleri, Daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Gümüşhane İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, yaptığı açıklamada, ''Bakanlığımızca yürütülmekte olan DOKAP (Doğu Karadeniz Projesi) kapsamında yapılmış, toplam yatırım tutarı 294 bin  TL olup,  yüzde 50 si Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız ilgili bütçesinden hibe olarak karşılanmıştır'' dedi.

İl Müdürü Birşen, ''Bu proje 100 başlık besi sığırı işletmesi olup 2015 yılında başladı ve bitti. Bu tür işletmelerin bölgemiz hayvancılığın gelişmesi yönünde önemli fayda sağlayacağını kaydeden Birşen, DOKAP kapsamında 3 büyük baş işletmesi tamamlanmış olup, yüze 50 inşaat desteği olmak üzere 218 bin TL hibe verilmiş, 9 büyük baş işletmesinin yapımı da devam etmektedir. 2016 yılında 2 si tadilat projesi olmak üzere toplam 44 hayvancılık projesi kabul edilmiş olup, Bakanlığımızın nihai kararı sonrasında uygulamaya geçilecektir'' dedi.

Açılışın ardından Kelkit Kaş Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Proje işletmesini de  Ziyaret eden İl Müdürü Edip Birşen, ve beraberindekiler Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2010 yılı yatırım bütçesi programına alınan ve 2011 yılında kredi tahsisi yapılan Kelkit Kaş Tarımsal  Kalkınma Kooperatifinin uygulamış olduğu ortakların mülkiyetinde 750 büyük başlık (30 Aile x 10 baş) Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi hakkında kooperatif başkanı Davut Turan tarafından bilgi verildi.  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği İçin İlk Adım AtıldıÖnceki Haber

İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği İçin İ...

Bitki Hastalık ve Zararlıları İle Mücadele Kursu TamamlandıSonraki Haber

Bitki Hastalık ve Zararlıları İle Mücade...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar