Şekerbank

Yerli Malı Haftası, Halde Çocuklarla Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yerli Malı Haftası, Halde Çocuklarla Kutlandı
Tofidass

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yerli malı haftası nedeniyle İzmir Sebze ve Meyve Hali’nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye’nin daha da ileriye gitmesi için yerli malı kullanılması gerektiğini söyledi.

İzmir Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (İZKOMDER), yerli malı haftası kapsamında, yerli malı kullanım bilincinin arttırılması amacıyla, İzmir Sebze ve Meyve Halinde bir etkinlik düzenledi. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İzmir Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (İZKOMDER) Başkanı Orhan Doğan, öğrenciler ve haldeki esnaf katıldığı etkinlik, öğrencilerin yerli malına ilişkin yazdığı kompozisyon ve şiirlerle renklendi.

İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, etkinliğe katılan çocuklara kendisine küçükken öğretilen bir sözü hatırlatarak, “Biz yerli malı haftasında ‘Yerli malı Türk'ün malı, herkes onu kullanmalı’ derdik” dedi. Bu sözü çocuklara da tekrar ettiren Demirtaş, “Dünyanın 17'nci büyük ekonomisi olan Türkiye'nin daha da ileriye gitmesi için yerli malı kullanılması gerekli. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ilk yerli malı sergisini İzmir’de gerçekleştirdi ve bugün İEF ile devam ediyor” diye konuştu. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise, “İktisat Kongresinin gerçekleştirildiği dönemde Cumhuriyet henüz ilan edilmemişti. Kalkınmanın ne denli önemli olduğu buradan da görülüyor” dedi. Köyden kente göçün tersine döndürülmesi gerektiğini söyleyen Aydoğan, “Tarım ve hayvancılık, bir ülkenin ayakta durma noktasında çok önemli” diye konuştu.

Sebze ve meyvenin ana merkezinin haller olduğunu anlatan İzmir Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (İZKOMDER) Başkanı Orhan Doğan, “Bizler de bu yıl gelenek olacak şekilde sizlerin, öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla sebze ve meyve halimizde yerli malı etkinliği yapmayı düşündük. Bu etkinliği her yıl devam ettirmek istiyoruz. Yerli malı haftası süresince de her gün bir okula, yaklaşık 8 bin öğrencimize paketler halinde meyve dağıtımı gerçekleştiriyoruz” dedi. Türkiye’nin bir tarım ülkesi olduğunu sözlerine ekleyen Doğan, dünyada tarım ürünlerinde kendi kendine yetebilecek 7 ülkeden biri olduğunu belirtti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İl Müdürü Dişi Hayvan Kesimi Konusunda Üreticileri UyardıÖnceki Haber

İl Müdürü Dişi Hayvan Kesimi Konusunda Ü...

Unutulmaya yüz tutmuş meyve çeşitleri Trabzon Botanik’te yer alacakSonraki Haber

Unutulmaya yüz tutmuş meyve çeşitleri Tr...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar